Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ολλανδία: Εκτροχιάστηκε συρμός του μετρό - Από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα

Ολλανδία: Εκτροχιάστηκε συρμός του μετρό - Από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα
Συρμός του μετρό που εκτροχιάστηκε σήμερα 2/11 κοντά στο Ρότερνταμ, στην Ολλανδία, «προσγειώθηκε» από θαύμα πάνω σε ένα γλυπτό, που αναπαριστά την ουρά μιας γιγαντιαίας φάλαινας, η οποία και το έσωσε από την καταστροφή
Ένας συρμός του μετρό που εκτροχιάστηκε σήμερα 2/11 κοντά στο Ρότερνταμ, στην Ολλανδία, «προσγειώθηκε» από θαύμα πάνω σε ένα γλυπτό, που αναπαριστά την ουρά μιας γιγαντιαίας φάλαινας, η οποία και το έσωσε από την καταστροφή.
Αντί να συντριβεί στο νερό, πέφτοντας από ύψος 10 μέτρων, το πρώτο βαγόνι της αμαξοστοιχίας, το οποίο νωρίτερα είχε χτυπήσει και παρασύρει μια πινακίδα στοπ, ολοκλήρωσε την πορεία του με θεαματικό τρόπο, να κρέμεται στον αέρα, ενώ είχε καταλήξει πάνω στην ουρά μιας μεταλλικής φάλαινας.
Ο οδηγός του μετρό, ο οποίος ήταν ο μόνος επιβάτης, βγήκε σώος και αβλαβής από το ατύχημα, που συνέβη λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο Σπαϊκενίσε.
Σαν σημάδι της μοίρας, το έργο τέχνης έχει τίτλο «Διασωθείς από την ουρά μιας φάλαινας».
«Είναι ένα τόσο παράξενο σενάριο», δήλωσε η Κάρλι Γκόρτερ, της αρχής ασφαλείας του Ρένμοντ, της περιοχής του Ρότερνταμ.
«Το μετρό εκτροχιάστηκε και προσγειώθηκε πάνω σε ένα μνημείο που ονομάζεται Διασωθείς από την ουρά της φάλαινας. Στην κυριολεξία, αυτό συνέβη (…). Είναι απίστευτο», δήλωσε η ίδια στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Έρευνα έχει ξεκινήσει για να καθοριστούν τα αίτια του ατυχήματος.
Το γλυπτό, το οποίο αποτελείται από δύο τεράστιες ουρές φάλαινας, που αναδύονται μέσα από το νερό, ανεγέρθηκε σε ένα πάρκο που βρίσκεται κάτω από τις γραμμές του εναέριου μετρό.
Ο αρχιτέκτονας που το δημιούργησε, ο Μάαρτεν Στρέους, δήλωσε πως έχει εντυπωσιαστεί από το γεγονός ότι το έργο του άντεξε το βάρος του συρμού και ότι ο οδηγός είχε την τύχη να μην συγκρουστεί με την άλλη ουρά της φάλαινας, που βρισκόταν πιο ψηλά.
«Εάν η ουρά δεν ήταν τόσο σταθερή ή δεν είχε τοποθετηθεί τόσο χαμηλά, τότε ο οδηγός του μετρό θα είχε «βουτήξει» από ύψος 10 μέτρων και δεν πιστεύω ότι θα είχε επιζήσει», σημείωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μάαρτεν Στρέους.
Ειδικοί και ομάδες των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης μετέβησαν στο σημείο για να εξετάσουν πως θα απομακρύνουν τον συρμό.
 
www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης