Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bahceli (ΜΗΡ - Τουρκία): Να προετοιμαστούμε για έναν μεγάλο σεισμό στην Κωνσταντινούπολη

Bahceli (ΜΗΡ - Τουρκία): Να προετοιμαστούμε για έναν μεγάλο σεισμό στην Κωνσταντινούπολη
Ο Bahceli είπε ότι η Τουρκία, η οποία διασχίζεται από ρήγματα και είναι επιρρεπής σε σεισμούς, θα πρέπει να μάθει να ζει με αυτούς
Ο επικεφαλής του Εθνικιστικού Κόμματος της Τουρκίας (MHP) κάλεσε τις αρχές και το λαό να παραμείνουν προετοιμασμένοι για μεγάλους σεισμούς, ειδικά στην Κωνσταντινούπολη.
"Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για έναν πιθανό σεισμό στην Κωνσταντινούπολη", δήλωσε ο Devlet Bahceli στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του την Τρίτη.
Τα σχόλιά του έρχονται μετά τον σεισμό μεγέθους 6,6 ρίχτερ της περασμένης εβδομάδας στη Σμύρνη, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, που σκότωσε τουλάχιστον 105 άτομα, τραυματίστηκε περισσότερους από 1.000 και άφησε πολλούς άστεγους.
Ο Bahceli είπε ότι η Τουρκία, η οποία διασχίζεται από ρήγματα και είναι επιρρεπής σε σεισμούς, θα πρέπει να μάθει να ζει με αυτούς.
"Είναι υποχρεωτικό να κάνουμε σχέδια με βάση την πιθανότητα σεισμών", είπε.
Το 1999, ένας σεισμός μεγέθους 7,4 έπληξε τη βιομηχανική επαρχία Kocaeli, αφήνοντας σχεδόν 18.000 νεκρούς και περίπου 45.000 τραυματίες.
Σχεδόν 16 εκατομμύρια άνθρωποι επηρεάστηκαν και περίπου 200.000 άνθρωποι έμειναν άστεγοι.
Ο ηγέτης του MHP εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις πληγείσες οικογένειες, λέγοντας ότι πλήρωσαν ένα βαρύ τίμημα καθώς «κατέρρευσαν οι τσιμεντόλιθοι στους αθώους».
"Είναι παράλογο να σιωπάμε για μια καταστροφή που επίκειται να συμβεί", είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης