Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε ευρωπαϊκή αρχή εποπτείας για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος συμφώνησαν οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ

Σε ευρωπαϊκή αρχή εποπτείας για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος συμφώνησαν οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ
Στο πρώτο τρίμηνο του 2021 αναμένεται η συγκρότησή της - Η Κομισίον επεξεργάζεται το νομικό πλαίσιο 

Στη συγκρότηση ενός εποπτικού οργάνου στο πλαίσιο της ΕΕ με αντικείμενο τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες συμφώνησαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Τρίτη (4/11) υιοθετώντας τη σχετική πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που είχε κατατεθεί τον προηγούμενο Μάιο.
Το Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών εξουσιοδότησε επίσης την Επιτροπή να εναρμονίσει τους κανόνες των κρατών-μελών της ΕΕ για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και να παρέχει συντονισμό και υποστήριξη για τις εθνικές υπηρεσίες χρηματοοικονομικών πληροφοριών των κρατών-μελών.

Η νομική φόρμουλα

Η Επιτροπή θα υποβάλει το νομικό πλαίσιο για την επίτευξη συμφωνίας όσον αφορά τη δημιουργία της εν λόγω εποπτικής αρχής στο πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους.
«Το Συμβούλιο υποστηρίζει τη σύσταση εποπτικού οργάνου σε επίπεδο ΕΕ με άμεσες ελεγκτικές εξουσίες σε συγκεκριμένο αριθμό οντοτήτων υψηλού κινδύνου (σ.σ. όσον αφορά το ξέπλυμα βρώμικού χρήματος), καθώς και την εξουσία άσκησης εποπτείας σε εθνικό επίπεδο σε σαφώς καθορισμένες και εξαιρετικές καταστάσεις», ανέφεραν οι υπουργοί Οικονομικών στην κοινή τους δήλωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης