Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μαυροβούνιο: Ραγδαία έξαρση κρουσμάτων μετά το λαϊκό προσκύνημα στον μητροπολίτη που πέθανε από κορωνοϊό

Μαυροβούνιο: Ραγδαία έξαρση κρουσμάτων μετά το λαϊκό προσκύνημα στον μητροπολίτη που πέθανε από κορωνοϊό
Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές του Μαυροβουνίου, ο Ειρηναίος δεν είναι το μόνο κρούσμα που πιστεύεται πως κόλλησε στην κηδεία
Ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με κορωνοϊό και κατά τα φαινόμενα επιβεβαιώνεται το χειρότερο σενάριο για το Μαυροβούνιο, καθώς σημειώνεται έξαρση στα κρούσματα του κροωνοϊού.
Τις προηγούμενες ημέρες, κατά την εξόδιο ακολουθία του Μητροπολίτη Αμφιλόχιου που πέθανε από κορωνοϊό, συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου δίχως να υπάρχουν μέτρα ασφαλείας.
Παράλληλα, κόντρα στις υποδείξεις των ειδικών, το φέρετρο με τη σορό του ήταν ανοικτό ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που του έδωσαν τον τελευταίο ασπασμό.
Ο 90χρονος Πατριάρχης Ειρηναίος, όπως σημειώνει στο ρεπορτάζ του το BBC, παρέστη στην κηδεία του Αμφιλόχιου ή, δίχως να φορά μάσκα.
Επίσης όπως σημειώνει το βρετανικό Μέσο, και ο διάδοχός του μακαριστού Μητροπολίτη, πάσχει από «ήπια πνευμονία»!
Την περασμένη Κυριακή στην Ποντγκόριτσα ήταν ακόμα ο ο υποψήφιος πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου και ο πρόεδρος της Σερβίας.
Υπενθυμίζεται, πως ο Αμφγιλόχιος είχε χαρακτηρίσει τα προσκυνήματα ως «εμβόλιο του Θεού» και απέφευγε να φορά μάσκα.
Στο Μαυροβούνιο, με πληθυσμό 622 χιλ. κατοίκους, έχουν καταγραφεί πάνω από 18 χιλ. κρούσματα ενώ τα θύματα του κορωνοϊού ξεπερνούν τα 300.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης