Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Συνεχίζεται η «μάχη» για απαγόρευση του TikTok – Έφεση από το υπουργείο Δικαιοσύνης

ΗΠΑ: Συνεχίζεται η «μάχη» για απαγόρευση του TikTok – Έφεση από το υπουργείο Δικαιοσύνης
Συνεχίζεται η «μάχη» για την απαγόρευση του TikTok στις ΗΠΑ
Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανέφερε πως άσκησε έφεση σε απόφαση δικαστηρίου της Πενσιλβάνια στις 30 Οκτωβρίου που εμπόδιζε την κυβέρνηση να επιβάλει περιορισμούς στην κινεζικής ιδιοκτησίας εφαρμογή διαμοιρασμού σύντομων βίντεο TikTok, οι οποίοι ήταν να τεθούν σε ισχύ την Πέμπτη 12/11, όπως μετέδωσε το Reuters.
Παράλληλα, σύμφωνα με το BBC, το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου «πάγωσε» την εν λόγω απαγόρευση, εν αναμονή περαιτέρω δικαστικών εξελίξεων.
Η εντολή του υπουργείου Εμπορίου τον Αύγουστο θα είχε μπλοκάρει τις συναλλαγές με το TikTok, κάτι που, σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια εταιρεία, ByteDance, θα επέβαλλε πρακτικά την απαγόρευση της χρήσης του TikTok στις ΗΠΑ.
Ο Λευκός Οίκος, από πλευράς του, δεν φαινόταν να βιάζεται να εφαρμόσει την εντολή εκποίησης της 14ης Αυγούστου, για την πώληση του TikTok από τη ByteDance ως την Πέμπτη.
Δεν υπήρξαν άμεσες προσπάθειες επιβολής της εντολής αυτής.
Το υπουργείο Εμπορίου είχε αναφέρει την 1η Νοεμβρίου ότι θα συμμορφωνόταν στην απόφαση του δικαστηρίου που μπλόκαρε την απαγόρευση, προσθέτοντας ωστόσο πως θα «υπεραμυνόταν» των ενεργειών του.
Η κυβέρνηση του Donald Trump υποστηρίζει πως το TikTok δημιουργεί προβληματισμούς εθνικής ασφαλείας, καθώς προσωπικά δεδομένα που έχουν συλλεχθεί για 100 εκατομμύρια Αμερικανούς που χρησιμοποιούν την εφαρμογή θα μπορούσαν να αποκτηθούν από την κινεζική κυβέρνηση.
Το Tik Tok αρνείται τους ισχυρισμούς αυτούς.
Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ανέφερε την Τετάρτη πως ήθελε μια λύση ως προς τους προβληματισμούς εθνικής ασφαλείας που έχουν τεθεί.
Η ByteDance ήταν σε συνομιλίες για μια συμφωνία με τη Walmart και την Oracle για να μεταβιβαστούν τα περιουσιακά στοιχεία σε μια νέα οντότητα, την TikTok Global.
Ανέφερε την Τρίτη πως ζήτησε παράταση 30 ημερών για να οριστικοποιηθούν οι όροι.
Ο Trump είχε πει τον Σεπτέμβριο πως η συμφωνία αυτή είχε την έγκρισή του.
Η ByteDance από πλευράς της την Τρίτη υπέβαλε αίτημα στο Εφετείο των ΗΠΑ με το οποίο αμφισβητούσε την εντολή της 14ης Αυγούστου, η οποία έδινε στο υπουργείο Δικαιοσύνης την εξουσία να επιβάλει την πώληση.
Η εταιρεία έχει αναφέρει πως έχει υπάρξει μια νέα πρόταση για τη δημιουργία μιας νέας οντότητας, που θα ανήκε στην Oracle της Walmart και Αμερικανούς επενδυτές στη ByteDance, η οποία θα ήταν υπεύθυνη για τη διαχείριση των δεδομένων των χρηστών στις ΗΠΑ και το content moderation.
Το TikTok έχει ήδη μπλοκαριστεί στην Ινδία, μετά από διπλωματική διαμάχη με την Κίνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης