Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Ρομπότ ελέγχει τους πελάτες καταστήματος εάν φορούν μάσκα και τηρούν τις αποστάσεις

Ιαπωνία: Ρομπότ ελέγχει τους πελάτες καταστήματος εάν φορούν μάσκα και τηρούν τις αποστάσεις
Προειδοποιεί όσους πελάτες δεν συμμορφώνονται - Σε ένα μήνα θα τεθεί σε κανονική χρήση
Ένα ρομπότ είναι το νεότερο μέλος του προσωπικού σε ένα κατάστημα στην Ιαπωνία, αναλαμβάνοντας το έργο να επιτηρεί ότι οι πελάτες φορούν μάσκες και τηρούν τις αποστάσεις προκειμένου να αποτραπεί η εξάπλωση των κρουσμάτων του Covid-19.
Ο Robovie, που αναπτύχθηκε από το Advanced Telecommunications Research Institute International (ATR) που εδρεύει στο Κιότο, καθοδηγεί τους πελάτες εντός ενός Mall στο επίσημο κατάστημα της ομάδας ποδοσφαίρου Cerezo Osaka.
Προειδοποιεί ευγενικά τους πελάτες όταν εντοπίζει μέσω κάμερας και τεχνολογίας ακτίνων λέιζερ 3D ότι δεν φορούν μάσκες ή δεν τηρούν τους κανόνες όσον αφορά τις αποστάσεις.
Η ανάπτυξη του Robovie είναι δοκιμαστική και ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα ενώ θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι το τέλος του μήνα.
Θα επεκταθεί η χρήση του ανάλογα με το πώς θα λειτουργήσει σε σχέση με τους πελάτες, δήλωσε η ATR.
Με συνολικά περίπου 120.000 κρούσματα κορωνοϊού και σχεδόν 2.000 θανάτους, η Ιαπωνία αντιμετώπισε την πανδημία καλύτερα από πολλά κράτη και οι πολίτες συμμορφώνονται κυρίως όσον αφορά τη χρήση μάσκας.
Ωστόσο, οι αρχές ζητούν επαγρύπνηση καθώς η θερμοκρασία κατεβαίνει και οι άνθρωποι περνούν περισσότερο χρόνο σε εσωτερικούς χώρους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης