Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dalio (Bridgewater): Κάτι μου διέφυγε, πώς είναι δυνατόν το Bitcoin να αξίζει 18.000 δολ.

Dalio (Bridgewater): Κάτι μου διέφυγε, πώς είναι δυνατόν το Bitcoin να αξίζει 18.000 δολ.
Μετά τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, οι τιμές του Bitcoin έχουν αυξηθεί 40%...
Καθώς το Bitcoin συνεχίζει την ξέφρενη κούρσα του σε ό,τι αφορά την αγοραία αξία του, που έφτασε τις 18.000 δολ., ο θρυλικός επενδυτής προέβαλε κάποιες ισχυρές αντιρρήσεις για τις δυνατότητες του νομίσματος αλλά και για την εν γένει χρησιμότητά του.
Όπως είπε, «κάτι πρέπει να μου έχει διαφύγει».
Μετά τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, οι τιμές του Bitcoin έχουν αυξηθεί 40%, ενώ δεν σταμάτησαν να αυξάνονται ακόμα και μετά την ανακοίνωση των θετικών νέων για τα εμβόλια τόσο της Pfizer όσο και της Moderna.

Μάλιστα, η αύξηση είναι τέτοια που, αν συνεχίσει έτσι, θα πραγματοποιήσει ιστορικό ρεκόρ.


Και ενώ τα κρυπτονομίσματα ενισχύθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο ιδρυτής ενός από τα μεγαλύτερα funds του κόσμου, Bridgewater Associates, o Ray Dalio, μπήκε στη μάχη, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι κάτι του έχει διαφύγει σε ό,τι αφορά τη νέα τεράστια αύξηση στην τιμή του Bitcoin, που ξεπέρασε τις 18.000.
Όπως έγραψε, τα προβλήματα που έχω με την αποτελεσματικότητα του Bitcoin είναι απλά, «θα ήθελα, λοιπόν, να με διορθώσετε:
1) Το Bitcoin δεν είναι πολύ καλό συναλλακτικό μέσο, διότι μαζί με αυτό αγοράζεις και πολλά άλλα (υποθέτω ότι αυτό συμβαίνει επειδή είναι πολύ ασταθές.
2) Δεν είναι πολύ καλό ως αποθεματικό νόμισμα, λόγω της μεταβλητότητας που παρουσιάζει, αλλά και της χαμηλής συσχέτισής του με τις τρέχουσες τιμές, οπότε η κατοχή του δεν προστατεύει την αγοραστική μου δύναμη.
3) Εάν πετύχει αρκετά ώστε να μπορέσει να ανταγωνιστεί και να απειλήσει τα υπόλοιπα νομίσματα που ελέγχει ο κρατικός τομέας, αναπόφευκτα κινδυνεύει να βγει εκτός νόμου.
4) Επίσης, σε αντίθεση με το χρυσό που είναι το τρίτο υψηλότερο αποθεματικό που κατέχουν οι κεντρικές τράπεζες, δεν μπορώ να φανταστώ τις κεντρικές τράπεζες, τους μεγάλους θεσμικούς επενδυτές, τις επιχειρήσεις ή τις πολυεθνικές εταιρείες να το χρησιμοποιούν.
Αν κάνω λάθος για αυτά τα πράγματα, θα ήθελα πολύ να διορθωθώ.
Ευχαριστώ».
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο Ray Dalio είχε εκφραστεί αρνητικά για τα κρυπτονομίσματα, λέγοντας ότι θα «περιορίσουν» το μέλλον της ανθρωπότητας.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης