Τελευταία Νέα
Διεθνή

Haldane (Τράπεζα της Αγγλίας): Μόνιμα σημάδια σε ανεργία, χρέος θα αφήσει η κρίση του κορωνοϊού

Haldane (Τράπεζα της Αγγλίας): Μόνιμα σημάδια σε ανεργία, χρέος θα αφήσει η κρίση του κορωνοϊού
Νομίζω ότι είναι πλέον λογικό και ρεαλιστικό να μιλάμε για την επόμενη χρονιά (2021) ως στροφή για μας οικονομικά», είπε ο επικεφαλής της BoE
Μόνιμα σημάδια από την κρίση που επιφέρει η πανδημία με τη μορφή υψηλότερου χρέους και ανεργίας, χαμένων εκπαιδευτικών και ψυχικών προβλημάτων, ειδικά για άτομα με τα χαμηλότερα εισοδήματα, «βλέπει» ο επικεφαλής οικονομολόγος της Τράπεζας της Αγγλίας, Andy Haldane.
«Οι ανακοινώσεις για το εμβόλιο προσφέρουν ελπίδα στο τέλος της σήραγγας», δήλωσε ο Haldane με σχόλια του τη Δευτέρα 23/11 σε συνέδριο για φιλανθρωπικές οργανώσεις που διοργάνωσε η κοινωνία των πολιτών, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
"Ωστόσο, ακόμη και με ένα εμβόλιο, είναι σαφές ότι αυτή η κρίση θα οδηγήσει σε ένα πιο διαρκές «πλήγμα», ιδιαίτερα στους φτωχότερους και τους πιο μειονεκτούντες."

Η οικονομία της Βρετανίας και η πρόβλεψη για πιο γρήγορη ανάκαμψη 

Η οικονομία της Βρετανίας συρρικνώθηκε κατά ένα τέταρτο όταν η πανδημία COVID-19 έπληξε τη χώρα στις αρχές του 2020 και ώθησε την κυβέρνηση να κλείσει τις επιχειρήσεις.
Επιπροσθέτως ο Haldane είπε ότι περίπου τα δύο τρίτα της απώλειας έχουν αντισταθμιστεί μέχρι στιγμής και ελπίζει ότι η ανάκαμψη θα αποδειχθεί πιο γρήγορη, αντικατοπτρίζοντας την ταχύτητα της κατάρρευσης και την πρόσφατη πρόοδο στα εμβόλια.
«Νομίζω ότι είναι πλέον λογικό και ρεαλιστικό να μιλάμε για την επόμενη χρονιά (2021) ως στροφή για μας οικονομικά», είπε ο επικεφαλής.
Ο Haldane έχει τακτικά αποδώσει έναν πιο αισιόδοξο τόνο για τις προοπτικές ανάκαμψης από άλλα μέλη της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της BoE, η οποία έχει δεσμευτεί να αγοράσει επιπλέον 150 δισεκατομμύρια λίρες (201 δισεκατομμύρια δολάρια) κρατικών ομολόγων κατά το επόμενο έτος (2021).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης