Τελευταία Νέα
Διεθνή

El Erian: Σε φαύλο κύκλο η οικονομία – Πολιτικές οι αποφάσεις της ΕΚΤ αλλά δεν θα βοηθήσουν

El Erian: Σε φαύλο κύκλο η οικονομία  –  Πολιτικές οι αποφάσεις της ΕΚΤ αλλά δεν θα βοηθήσουν
Το μόνο πράγμα που θα σπάσει αυτόν τον κύκλο είναι η καταβολή μεγαλύτερη προσπάθεια από τους πολιτικούς, σύμφωνα με τον El Erian
Η οικονομία εισέρχεται σε έναν φαύλο κύκλο οικονομικής επιβράδυνσης, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζεται, εκτιμά ο διαπρεπής οικονομολόγος Mohamed El-Erian.
«Υπάρχει ιδιαίτερη μεγάλη πιθανότητα ενός φαύλου κύκλου στην οικονομία.
Η δημόσια υγεία επιδεινώνεται ... η πολιτική δεν κάνει τίποτα.
Η οικονομία εισέρχεται σε ύφεση στην Ευρώπη και οι άνθρωποι γίνονται πιο διστακτικοί να αλληλεπιδρούν κοινωνικά και οικονομικά. Πρέπει νασπάσουμε αυτόν τον κύκλο», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Allianz
Το μόνο πράγμα που θα σπάσει αυτόν τον κύκλο, σύμφωνα με τον El-Erian είναι η καταβολή μεγαλύτερη προσπάθεια από την πολιτική.
«Εκτός αν συνεχίσουμε έτσι με στην πολιτική και την υγεία και θα μιλάμε για αυτόν τον φαύλο κύκλο, για αρκετό καιρό» σημείωσε ο ElErianστην τηλεόραση του Bloomberg.

Δεν ενισχύουν την οικονομία οι αποφάσεις της ΕΚΤ

Ο El-Erian τόνισε ότι η επέκταση του προγράμματος αγοράς ομολόγων κατά 500 δισεκ. ευρώ από την ΕΚΤ είναι «πολιτική απόφαση που είναι κατανοητή αλλά απίθανο να ενισχύσει την οικονομία ή να επιτύχει τον πληθωρισμό της».
Όσον αφορά στο μέτωπο της δημοσιονομικής πολιτικής στις ΗΠΑ στάθηκε στο γεγονός, πως οι διαπραγματεύσεις για το πακέτο στήριξης θα μπορούσαν να επεκταθούν πέραν των Χριστουγέννων, αλλά θα ήταν προτιμότερο να ψηφιστεί ένα νομοσχέδιο πριν από τις 18 Δεκεμβρίου.
ρόκειται για τη νέα ημερομηνία που το Κογκρέσο έχει θέσει ως ορόσημο για να εγκρίνει νομοσχέδιο με τις ομοσπονδιακές δαπάνες.
Το καθυστερημένο αυτό πακέτο στήριξης, έρχεται καθώς επιπλέον 853.000 Αμερικανοί έχουν υποβάλει αίτηση για επίδομα ανεργίας, σημείωσε.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης