Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Ψαρόβαρκα ξεβράστηκε στην ακτή 10 χρόνια μετά το φονικό τσουνάμι

Ιαπωνία: Ψαρόβαρκα ξεβράστηκε στην ακτή 10 χρόνια μετά το φονικό τσουνάμι
Ντόπιος ειδικός εκτιμά ότι μπορεί να παρασύρθηκε πολύ μακριά στον Ειρηνικό Ωκεανό σε μια περιοχή κοντά στις δυτικές ακτές των ΗΠΑ
Στις ακτές της Ιαπωνίας εμφανίστηκε μια ψαρόβαρκα σχεδόν δέκα χρόνια αφότου παρασύρθηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό από το φονικό τσουνάμι, που προκάλεσε την πυρηνική καταστροφή στη Φουκουσίμα.
Η μικρή βάρκα εντοπίστηκε ανοικτά της νήσου Χατζίκο της Ιαπωνίας εννέα χρόνια κι εννέα μήνες αφότου εξαφανίστηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό ανοικτά της πόλης Κεσενούμα 650 χλμ βορειότερα.
Το τσουνάμι του Μαρτίου του 2011 μετά τον σεισμό των 9 Ρίχτερ, προκάλεσε τον θάνατο άνω των 18.000 ανθρώπων και κατέστρεψε ένα μεγάλο τμήμα της ακτογραμμής καθώς τα ύψους έως και 40 μέτρων κύματα εισήλθαν με ταχύτητα 700 χλμ/ώρα σε βάθος περίπου δέκα χιλιομέτρων στην ηπειρωτική χώρα.
Η μεγάλη ποσότητα κοραλιών που βρέθηκαν προσκολλημένα στο εσωτερικό της μήκους 5,5 μέτρων ψαρόβαρκας πυροδότησαν φήμες σχετικά με το που είχε φθάσει προτού καταλήξει στο Χατζίκο, κάπου 300 χλμ. νότια της πρωτεύουσας της Ιαπωνίας.
Ντόπιος ειδικός εκτιμά ότι μπορεί να παρασύρθηκε πολύ μακριά στον Ειρηνικό Ωκεανό σε μια περιοχή κοντά στις δυτικές ακτές των ΗΠΑ, προτού τα ρεύματα τη μεταφέρουν στη νοτιοανατολική Ασία και την επιστρέψουν στην Ιαπωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης