Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πορτογαλία - κορωνοϊός: Γιορτές με καραντίνα για τον Costa – Βγήκε αρνητικός στον ιό

Πορτογαλία - κορωνοϊός: Γιορτές με καραντίνα για τον Costa – Βγήκε αρνητικός στον ιό
Ο A. Costa διαγνώστηκε αρνητικός στον κορωνοϊό
Σε απομόνωση έως τις 29 Δεκεμβρίου θα παραμείνει ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, A. Costa, ο οποίος θα περάσει τα Χριστούγεννα στην επίσημη κατοικία του, καθώς συναντήθηκε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα με τον θετικό στον ιό πρόεδρο της Γαλλίας,  Ε. Macron.
Tο γεύμα εργασίας μεταξύ των δύο ηγετών την περασμένη Τετάρτη θεωρήθηκε μια «υψηλού κινδύνου έκθεση» στον νέο κορωνοϊό, όπως γνωστοποίησε η περιφερειακή υγειονομική αρχή της Λισαβόνας ARSLVT σε ανακοίνωσή της , την οποία μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Lusa.
Ο A. Costa διαγνώστηκε αρνητικός την Πέμπτη,όπως , σύμφωνα με την ARSLVT, θα πρέπει να παραμείνει σε απομόνωση μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου, οπότε και θα συμπληρωθούν 14 ημέρες μετά τη συνάντησή του με τον ,  Ε. Macron στο Παρίσι, κατά την οποία συζήτησαν την ανάληψη της προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου από την Πορτογαλία.
Ο  Ε. Macron  διαγνώστηκε θετικός την Πέμπτη 17/12 , με αποτέλεσμα να ξεκινήσει μια προσπάθεια ιχνηλάτησης των επαφών του σε ολόκληρη την Ευρώπη, μετά τις συναντήσεις που είχε με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες προσφάτως.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης