Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χιλή: Πρόστιμο 3.500 δολαρίων στον πρόεδρο Pinera για μια selfie χωρίς μάσκα

Χιλή: Πρόστιμο 3.500 δολαρίων στον πρόεδρο Pinera για μια selfie χωρίς μάσκα
Ο Pinera ζήτησε συγγνώμη
Αντιμέτωπος με πρόστιμο 3.500 δολαρίων βρέθηκε ο πρόεδρος της Χιλής, Sebastian Pinera, διότι  πόζαρε για μια σέλφι σε παραλία μαζί με μια άγνωστη γυναίκα, χωρίς ωστόσο να φοράει μάσκα όπως απαιτείται κατά τη διάρκεια της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, όπως ανέφεραν οι υγειονομικές αρχές.
Η σέλφι δείχνει τον Pinera και τη γυναίκα να στέκονται πολύ κοντά ο ένας στον άλλο, σε μια ηλιόλουστη ημέρα, χωρίς κανένας από τους δύο να φορούν μάσκες.
Ο Pinera ζήτησε συγγνώμη,  μετά την ανάρτηση της φωτογραφίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις αρχές Δεκεμβρίου και εξήγησε ότι περπατούσε μόνος του κατά μήκος της παραλίας κοντά στο σπίτι του στην παραθαλάσσια πόλη Κατσάγκουα της Χιλής, όταν μια γυναίκα τον αναγνώρισε και του ζήτησε να βγάλουν μαζί μια φωτογραφία.
Σημειώνεται ότι η Χιλή, έχοντας καταγράψει πάνω από 581 χιλιάδες κρούσματα του ιού και περισσότερους από 16 χιλιάδες θανάτους, εφαρμόζει αυστηρούς κανόνες για τη χρήση μάσκας σε όλους τους δημόσιους χώρους και οι παραβάτες τιμωρούνται με κυρώσεις,  που περιλαμβάνουν από  πρόστιμα μέχρι και ποινές φυλάκισης.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης