Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Apple αναθερμαίνει το σχέδιο για την παραγωγή ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου

Η Apple αναθερμαίνει το σχέδιο για την παραγωγή ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου
Το επιβατηγό ΙΧ θα στηρίζεται στη χρήση ενός επαναστατικού συστήματος φόρτισης της μπαταρίας
Τη δόξα του Elon Musk ζήλεψε η Apple καθώς σχεδιάζει να δημιουργήσει το δικό της ηλεκτροκίνητο όχημα, θέτοντας ως στόχο να κατασκευάσει έως το 2025 (πριν από τη πανδημία στόχος ήταν το 2024) δικό της επιβατηγό αυτοκίνητο το οποίο θα στηρίζεται στη δική της επαναστατική τεχνολογία όσον αγορά το σύστημα φόρτισης της μπαταρίας, σύμφωνα με δημοσίευμα το Reuters τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020.
Οι προσπάθειες αυτές της κατασκευάστριας του iPhone, που έχουν τον τίτλο «Project Titan», έχουν αρχίσει από το 2014, όταν αποφάσισε να σχεδιάζει εκ του μηδενός το δικό της όχημα.
Κάποια στιγμή, η Apple εγκατέλειψε την προσπάθεια, προκειμένου να επικεντρωθεί στο λογισμικό και να επανεξετάσει τους στόχους της.
Ο Doug Field, βετεράνος της Apple που είχε περάσει και ένα φεγγάρι από την Tesla, επέστρεψε το 2018 προκειμένου να αναλάβει την εποπτεία του έργου απομακρύνοντας 190 άτομα από την ομάδα του το 2019.

Ατομικό όχημα

Έκτοτε, η Apple έχει προχωρήσει αρκετά στο στόχο της να κατασκευάσει ένα αυτοκίνητο το οποίο να απευθύνεται στο μέσο καταναλωτή σύμφωνα με τις πηγές του δημοσιεύματος του Reuters.
Ο στόχος της Apple να δημιουργήσει ένα ατομικό όχημα για την μαζική αγορά έρχεται σε αντίθεση την πρακτική των ανταγωνιστών της, όπως η Waymo της Alphabet, που κατασκεύασε ρομπο-ταξί για τη μεταφορά επιβατών.
Κομβικό σημείο στη στρατηγική της Apple είναι ένας νέος σχεδιασμός μπαταρίας που θα μπορούσε να μειώσει ριζικά το κόστος κατασκευής και να αυξήσει την απόσταση που μπορεί να διανύσει το αυτοκίνητο, σύμφωνα με τις διαρροές.
Η ίδια η Apple έχει αποφύγει κάθε σχόλιο σχετικά με τα σχέδιά της ή τα μελλοντικά

Το εργοστάσιο και η παραγωγή

Άγνωστο παραμένει ακόμη πού θα συναρμολογηθεί το αυτοκίνητο της Apple, αν και πηγές αναφέρουν ότι η εταιρεία θα στηριχθεί σε εταίρο της στο μεταποιητικό τομέα για την κατασκευή των αυτοκινήτων της.
Υπάρχει ακόμη η πιθανότητα η Apple να αποφασίσει να περιορίσει το εύρος των προσπαθειών της σε ένα αυτόνομο σύστημα οδήγησης το οποίο θα μπορούσε να ενσωματωθεί σε ένα οιοδήποτε αυτοκίνητο που κατασκευάζεται από τις παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως άφησε να εννοηθεί μία από τις πηγές.
Τα σχέδια της Apple έχουν καθυστερήσει λόγω της πανδημίας και γι’ αυτό η παραγωγή αναμένεται να αρχίσει το 2025 ή και αργότερα.
Το αυτοκίνητο της Apple μπορεί να διαθέτει διάφορους αισθητήρες lidar για να σκανάρει διαφορετικές αποστάσεις, σύμφωνα πάντα με τις πηγές.
Κάποιοι αισθητήρες ενδεχομένως να κατασκευαστούν από την ίδια την εταιρεία.
Σημειώνεται ότι η Apple είχε παλαιότερα έρθει σε επαφή με τη Magna International
σχετικά με την κατασκευή αυτοκινήτου, όμως δεν καρποφόρησε, καθώς τα σχέδια της εταιρείας δεν ήταν ξεκάθαρα, όπως ανέφερε πηγή του Reuters.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης