Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η BioNTech υπόσχεται νέο εμβόλιο σε 6 εβδομάδες: Θα «νικά» τη νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού

Η BioNTech υπόσχεται νέο εμβόλιο σε 6 εβδομάδες: Θα «νικά» τη νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού
Η νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού που εντοπίστηκε στη Βρετανία προκαλεί ανησυχίες σχετικά με την αποτελεσματικότητα των εμβολίων
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο των εμβολίων για τον κορωνοϊό.
Όπως μεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP), ο διευθύνων σύμβουλος της BioNTec δήλωσε πως η εταιρεία μπορεί να έχει έτοιμο -σε έξι εβδομάδες- ακόμα ένα εμβόλιο που θα «νικά» τη μετάλλαξη του κορωνοϊού.
Σημειώνεται ότι το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech έχει λάβει την έγκριση της Κομισιόν ώστε να αρχίσουν οι εμβολιασμοί στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ωστόσο, η νέα μετάλλαξη που εντοπίστηκε στη Βρετανία και κάνει τον κορωνοϊό έως και 70% πιο μεταδοτικό, έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία και πολλά ερωτήματα σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου.
«Δεν γνωρίζουμε ακόμη σίγουρα εάν λειτουργεί ενάντια στη συγκεκριμένη μετάλλαξη», σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της BioNTech.
Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι οι πρωτεΐνες της νέας μορφής του ιού είναι κατά 99% ίδιες με εκείνες των υπόλοιπων στελεχών του και άρα, επιστημονικά, το πιθανότερο είναι να καλύπτεται από το εμβολιαστικό σκεύασμα.
«Αυτή τη στιγμή διεξάγονται έρευνες και θα γνωρίζουμε την απάντηση εντός των ερχόμενων εβδομάδων», ανέφερε ο επικεφαλής της BioNTech και συμπλήρωσε «ακόμη και στην περίπτωση πάντως που δεν λειτουργεί, η ομορφιά της τεχνολογίας του εμβολίου mRNA είναι ότι έχουμε τη μηχανική να αναπρογραμματίσουμε το εμβόλιο ενάντια στη νέα μετάλλαξη εντός περίπου έξι εβδομάδων», ανέφερε, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Associated Press.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης