Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στρατιωτικό εξοπλισμό αξίας 1 δισ. ευρώ πούλησε η Γερμανία σε χώρες που εμπλέκονται στις συγκρούσεις σε Λιβύη και Υεμένη

Στρατιωτικό εξοπλισμό αξίας 1 δισ. ευρώ πούλησε η Γερμανία σε χώρες που εμπλέκονται στις συγκρούσεις σε Λιβύη και Υεμένη
Πρόκειται για χώρες που εμπλέκονται στις μακροχρόνιες συγκρούσεις που μαίνονται στη Λιβύη και την Υεμένη
Εξαγωγές όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού αξίας μεγαλύτερης του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ σε χώρες που εμπλέκονται στις συγκρούσεις στην Υεμένη και τη Λιβύη ενέκρινε η γερμανική κυβέρνηση το 2020.
Μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου 2020 είχαν εγκριθεί εξαγωγές όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού προς την Αίγυπτο αξίας 752 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με την απάντηση του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας στο ερώτημα του βουλευτή Omid Nouripour.

Σε ποιες χώρες

Το Κατάρ έλαβε από τη Γερμανία όπλα και εξοπλισμό αξίας 305,1 εκατομμυρίων ευρώ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα 51,3 εκατομμυρίων, το Κουβέιτ 23,4 εκατομμυρίων και η Τουρκία 22, 9 εκατομμυρίων, ο Λίβανος αγόρασε εξοπλισμό και όπλα αξίας 1,7 εκατομμυρίου ευρώ και το Μπαχρέιν 1,5 εκατομμυρίου.
Πρόκειται για χώρες που εμπλέκονται είτε σε μία , είτε και στις δύο μακροχρόνιες συγκρούσεις που μαίνονται στη Λιβύη και την Υεμένη.
Σημειώνεται ότι στη σύγκρουση στη Λιβύη, το Κατάρ και η Τουρκία στηρίζουν την διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση του πρωθυπουργού Fayez al-Sarraj με έδρα την Τρίπολη, ενώ από την άλλη πλευρά ο στρατηγός K. Haftar έχει τη στήριξη των Εμιράτων και της Αιγύπτου.
Στην Υεμένη ένας στρατιωτικός συνασπισμός υπό τη Σαουδική Αραβία στηρίζει τις κυβερνητικές δυνάμεις εναντίον των σιιτών ανταρτών Χούτι.
Στον συνασπισμό συμμετέχουν τα Εμιράτα, η Αίγυπτος, το Κουβέιτ, η Ιορδανία και το Μπαχρέιν.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης