Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στρατιωτικά γυμνάσια πολύ μεγάλης κλίμακας με drones ανακοίνωσε το Ιράν

tags :
Στρατιωτικά γυμνάσια πολύ μεγάλης κλίμακας με drones ανακοίνωσε το Ιράν
Ο ιρανικός στρατός σκοπεύει να πραγματοποιήσει από αύριο 5/1 «κοινά και μεγάλης κλίμακας» στρατιωτικά γυμνάσια με drones
Ο ιρανικός στρατός σκοπεύει να πραγματοποιήσει από αύριο 5/1 «κοινά και μεγάλης κλίμακας» στρατιωτικά γυμνάσια με drones που θα περιλαμβάνουν πολλά τμήματα του στρατού τα οποία θα πραγματοποιηθούν κυρίως στο κεντρικό τμήμα της χώρας, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.
Τα διήμερα γυμνάσια θα περιλαμβάνουν «εκατοντάδες επιχειρησιακά drones του στρατού ξηράς, της αεροπορίας και του ναυτικού στην επαρχία Σεμνάν και σε διάφορες περιοχές» της χώρας.

Στο επίκεντρο προσομοιώσεις μάχης, επιτήρησης, αναγνώρισης και κυβερνοπόλεμου

Αυτά τα drones ιρανικής κατασκευής πρόκειται να πραγματοποιήσουν προσομοιώσεις «μάχης, επιτήρησης, αναγνώρισης και κυβερνοπόλεμου» μικρής και μεγάλης κλίμακας, πρόσθεσε το IRNA.
Ο ιρανικός στρατός σχεδιάζει επίσης να επιδείξει τα «επιτεύγματά» του στη σχεδίαση drone σε παρουσίαση στην οποία θα παρακολουθήσουν ανώτεροι στρατιωτικοί διοικητές.
Η ανακοίνωση έρχεται ώρες μετά την ανακοίνωση της Τεχεράνης για έναρξη εμπλουτισμού ουρανίου κατά 20%, τη σύλληψη ενός δεξαμενόπλοιου με σημαία Νότιας Κορέας από το ναυτικό των Φρουρών της Επανάστασης και εν μέσω οξυμένων εντάσεων μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ, την επομένη από την πρώτη επέτειο της δολοφονίας του Ιρανού υποστράτηγου Q. Soleimani από αμερικανικό βομβαρδισμό στη Βαγδάτη.
Επίσης λίγες ώρες νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Nimitz θα παραμείνει στον Κόλπο αντί να επιστρέψει στις ΗΠΑ, λόγω των «απειλών» του Ιράν εναντίον του απερχόμενου προέδρου Trump και άλλων Αμερικανών αξιωματούχων.
Στα τέλη Νοεμβρίου το USS Nimitz αναπτύχθηκε στον Κόλπο και δύο αμερικανικά βομβαρδιστικά B-52 πέταξαν πάνω από την περιοχή στις 10 Δεκεμβρίου, σε μια επίδειξη δύναμης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης