Τελευταία Νέα
Διεθνή

H νέα γενιά τηλεοράσεων Sony επεξεργάζονται την εικόνα και τον ήχο όπως ο ανθρώπινος εγκέφαλος

tags :
H νέα γενιά τηλεοράσεων Sony επεξεργάζονται την εικόνα και τον ήχο όπως ο ανθρώπινος εγκέφαλος
Η νέα γενιά τηλεοράσεων μιμούνται τον ανθρώπινο εγκέφαλο, δημιουργώντας σκηνές που μοιάζουν και ακούγονται πιο ζωντανές
H νέα γενιά τηλεοράσεων της Sony λειτουργούν όπως ο ανθρώπινος εγκέφαλος.
Με την πανδημία του κορωνοϊού να έχει κλείσει μεγάλη μερίδα του κόσμου στα σπίτια του, η τηλεόραση αναδείχθηκε σε πρωταγωνίστρια στην ψυχαγωγία μαζι με το διαδίκτυο, γεγονός που έδωσε στη Sony το ερέθισμα να προχωρήσει ταχύτατα στη δημιουργία μιας νέας τηλεοπτικής εμπειρίας και παρουσιάζει ήδη τη νέα γενιά τηλεοράσεων που χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη για να μιμούνται τον ανθρώπινο εγκέφαλο, δημιουργώντας σκηνές που μοιάζουν και ακούγονται πιο ζωντανές.

Aλλαγή προσέγγισης

Η νέα τεχνολογία εικόνας στις τηλεοράσεις επικεντρωνόταν παραδοσιακά στη βελτίωση των στοιχείων LED και OLED στην οθόνη που αποδίδουν την εικόνα στην οθόνη μέσω της βελτίωσης της ανάλυσης οθόνης.
Ωστόσο, οι εξελίξεις στην τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης έχουν δείξει ότι οι εταιρείες έχουν αρχίσει να στρέφονται στην καλύτερη επεξεργασία της εικόνας και του ήχου πριν την εμφάνιση στην οθόνη.
Η νέα σειρά τηλεοράσεων Bravia XR της Sony περιέχουν επεξεργαστή τεχνητής νοημοσύνης, που μπορεί να επεξεργαστεί εικόνες με τον ίδιο τρόπο όπως ο ανθρώπινος εγκέφαλος ενισχύοντας την εμπειρία προβολής.
Η παρουσίασή τους θα γίνει στην εκπομπή τεχνολογίας CES την επόμενη εβδομάδα.

Η τεχνητή νοημοσύνη

Ο νέος Γνωστικός Επεξεργαστής XR της εταιρείας χρησιμοποιεί προηγμένη Τεχνητή Νοημοσύνη, την «γνωστική νοημοσύνη» και είναι σε θέση να κατανοήσει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι βλέπουν και ακούνε προκειμένου να προσαρμόσουν τις εικόνες και τον ήχο από την τηλεόραση.
Όπως εξηγεί η Sony ο ανθρώπινος εγκέφαλος εστιάζει ασυνείδητα σε ορισμένα σημεία όταν βλέπει ένα αντικείμενο, έχοντας σαρώσει ολόκληρη την εικόνα και αναλύει μια σειρά στοιχείων ταυτόχρονα, κάτι που ο νέος επεξεργαστής μπορεί επίσης να κάνει για να δημιουργήσει σκηνές που μοιάζουν πιο ζωντανές ως αποτέλεσμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης