Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επέστρεψε ο κορωνοϊός στην Κίνα: Σε lockdown δύο πόλεις με συνολικά 18 εκατ. κατοίκους

Επέστρεψε ο κορωνοϊός στην Κίνα: Σε lockdown δύο πόλεις με συνολικά 18 εκατ. κατοίκους
Νέοι περιορισμοί στην Κίνα σε μία προσπάθεια να ελεγχθεί η σοβαρή έξαρση του κορωνοϊού που αντιμετωπίζει τους τελευταίους μήνες η χώρα
Σε καθεστώς lockdown εισέρχονται δύο πόλεις στην Κίνα, με συνολικά 18 εκατομμύρια κατοίκους, σε μία προσπάθεια να ελεγχθεί η σοβαρή έξαρση του κορωνοϊού που αντιμετωπίζει τους τελευταίους μήνες η χώρα.
Στις πόλεις Σιτζιατσουάνγκ και Σινγκτάι περιλαμβάνονται κυρίως αγροτικές ζώνες, ενώ απαγορεύτηκε στους κατοίκους να εγκαταλείψουν τις περιοχές αυτές εκτός κι αν υπάρχει επιτακτική ανάγκη.

Τα νέα μέτρα

Τα σχολεία έκλεισαν και σταμάτησε η λειτουργία των αυτοκινητόδρομων, του αεροδρομίου, των τρένων και των υπεραστικών λεωφορείων που συνδέουν τις δύο αυτές πόλεις με τον υπόλοιπο κόσμο στη Χεμπέι, την επαρχία που περιβάλλει το Πεκίνο.
Την άνοιξη του 2020 η Κίνα είχε καταφέρει να ελέγξει την εξάπλωση του κορωνοϊού που έχει εξαπλωθεί πλέον σχεδόν σε όλον τον κόσμο, στοιχίζοντας τη ζωή σε σχεδόν 1,9 εκατομμύρια ανθρώπους.
Η Κίνα έχει καταγράψει επισήμως 4.634 νεκρούς από την COVID-19, με τον τελευταίο να καταμετράται τον Μάιο 2020.
Παρ' όλ' αυτά, την εβδομάδα που πέρασε η Χεμπέι ανακοίνωσε 310 κρούσματα, εκ των οποίων τα 183 αφορούσαν ασυμπτωματικούς.
Η Κίνα αριθμεί πλέον 87.000 κρούσματα του νέου κορvνοϊού εδώ και έναν χρόνο, με τον αριθμό αυτόν να μην έχει καμία σχέση με τους πολύ βαρύτερους απολογισμούς που ανακοινώνουν δυτικές χώρες.
Σήμερα (8/1/2021) ανακοινώθηκε ότι το 24ωρο που πέρασε καταγράφηκαν 72 κρούσματα στην Χεμπέι.
Η πλειονότητα των κρουσμάτων εντοπίστηκε στη Σιντζιατσουάνγκ, που βρίσκεται σε απόσταση 300 χιλιομέτρων νότια του Πεκίνου και είναι η πρωτεύουσα της Χεμπέι.
Νοτιότερα, 9 κρούσματα εντοπίστηκαν στη γειτονική πόλη Σινγκτάι, σύμφωνα με το AFP.
Οι αρχές προβλέπουν να υποβληθούν σε εξέταση για τον κορωνοϊό όλοι οι κάτοικοι των δύο αυτών πόλεων και ήδη έχουν υποβληθεί 6,7 εκατομμύρια από αυτούς, σύμφωνα με ανακοίνωση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από τις αρμόδιες αρχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης