Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προκλητική η Τουρκία απέναντι στη Νορβηγία για πίνακα υπέρ των γυναικών

Προκλητική η Τουρκία απέναντι στη Νορβηγία για πίνακα υπέρ των γυναικών
Σχετικά Άρθρα

Στα εσωτερικά ζητήματα και της Νορβηγίας επιχειρεί να εισχωρήσει η Τουρκία η οποία σε μια κατάπτυστη ανακοίνωση του Τουρκικού υπογείου Εξωτερικών απαιτεί από το Δήμο του Όσλο να αφαιρέσει μια ζωγραφιά σε δημόσιο κτήριο της πόλης που μιλά για τα δικαιώματα των γυναικών.
Ο Δήμος του Όσλο αποφάσισε να ζωγραφίσει τον τοίχο δημοσίου κτιρίου τουμε έναν πίνακα που απεικονίζει γυναίκες πολεμίστριες από το Κουρδιστάν με την επιγραφή «Μία κοινωνία δεν μπορεί ποτέ να είναι ελεύθερη χωρίς την απελευθέρωση των γυναικών», η οποία αποδίδεται στον φυλακισμένο ηγέτη του ΡΚΚ, Abdulah Ocalan.

Η Τουρκία προσπαθεί να πολιτικοποιήσει το ζήτημα

Το έργο, δημιούργημα της καλλιτέχνιδας Gelawesh Waledkhani η οποία κατάγεται από το ιρακινό Κουρδιστάν, δεν άρεσε στην Τουρκία η με παρέμβαση του υπουργείου Εξωτερικών ζητά από το Δήμο του Όσλο να την κατεβάσει. Στην ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών καταφέρεται κατά του Δήμου με ένα κείμενο που προσπαθεί να καταδείξει τον ρόλο του ΡΚΚ το οποίο η γείτονα έχει χαρακτηρίζει τρομοκρατική οργάνωση.
Το τουρκικό ΥΠΕξ κάνει λόγο προπαγάνδα υπέρ της τρομοκρατίας και για συνεχιζόμενη παρόμοια στάση του δήμου του Όσλο παρά τα διαβήματά του και συνεχίζει λέγοντας πως το ΡΚΚ έχει αφαιρέσει την ζωή περισσοτέρων από 40.000 ανθρώπων.
Παράλληλα η Άγκυρα αναφέρεται και στο PYD / YPG, παρακλάδι του ΡΚΚ το οποίο δραστηριοποιείται στην Συρία και στο οποίο αποδίδει κακομεταχείρηση των γυναικών, ενώ ζητά να σταματήσει η συγκεκριμένη δράση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ:

Ένας πίνακας που υποτίθεται ότι σχετίζεται με τα «δικαιώματα των γυναικών» αλλά χρησιμεύει ως προπαγάνδα της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK / PYD / YPG επιτρέπεται να προβληθεί σε δημόσιο ανοιχτό χώρο ως μέρος μιας δραστηριότητας που χρηματοδοτείται από τον Δήμο του Όσλο.
Το ότι ο Δήμος του Όσλο επιμένει να διατηρεί στάση υπέρ της τρομοκρατίας παρά τα διπλωματικά μας διαβήματα είναι παραδειγματικό.
Ωστόσο, οι γυναίκες είναι μεταξύ εκείνων που υπέφεραν περισσότερο από τα βάσανα που προκλήθηκαν από το PKK, το οποίο είναι μια αιματηρή τρομοκρατική οργάνωση που έχει σκοτώσει περισσότερες από 40.000 ζωές. Το γεγονός ότι το PKK / YPG είναι μια τρομοκρατική και εγκληματική οργάνωση που έχει διαπράξει πολλά εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένης της απαγωγής παιδιών, αντικατοπτρίζεται στις εκθέσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Οι κραυγές των μητέρων στο Ντιγιάρμπακιρ, των οποίων τα παιδιά απήχθησαν βίαια και κρατήθηκαν από το PKK, αποτελούν ένα παράδειγμα από αυτή την άποψη. Το PYD / YPG, το οποίο είναι παρακλάδι του PKK στη Συρία, είναι ένας από τους κορυφαίους παράγοντες όσον αφορά την κακοποίηση γυναικών.
Αυτή η τρομοκρατική προπαγάνδα πρέπει να σταματήσει αμέσως. Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε σε όσους ανέχονται την τρομοκρατία ότι και αυτοί θα μπορούσαν να πληγούν μια μέρα από αυτή τη μάστιγα.

Η απάντηση των Νορβηγών

Η Eivor Evenrud, επικεφαλής του συμβουλίου πολιτιστικών υποθέσεων της πόλης του Όσλο, απάντησε στο τουρκικό ΥΠΕΞ μέσω Twitter υπερασπιζόμενη την επιλογή του Δήμου λέγοντας ότι ο πίνακας δεν θα αφαιρεθεί.
«Γεια σου Τουρκία! Στη Νορβηγία πιστεύουμε στην ελευθερία του λόγου και της δημοκρατίας. Οι πολιτικοί δεν μπορούν -και δεν θα- αλλάξουν ή αφαιρέσουν έναν πίνακα. Παρακολουθήστε και μάθετε», είπε.
Ο δήμος του Όσλο έχει λάβει περισσότερες από 80 καταγγελίες και αιτήματα για αφαίρεση του εν λόγω έργου όπως του Hatice Luk, ηγέτη του Κύριου Οργανισμού της Τουρκικής Ένωσης της χώρας. Ο οργανισμός έχει συλλέξει τουλάχιστον 300 υπογραφές που ζητούν την κατάργηση του έργου τέχνης. Αυτό αρκεί για το δημοτικό συμβούλιο να εξετάσει την υπόθεση, ανέφερε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Dagbladet.
Ωστόσο, η υποστήριξη της κοινής γνώμης αλλά και η αυστηρή γραμμή που τηρεί ο δήμος, επιτρέπουν στο εν λόγω έργο να παραμένει σε δημόσια θέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης