Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία αρχίζει μαζικούς εμβολιασμούς για Covid στις 18/1

Η Ρωσία αρχίζει μαζικούς εμβολιασμούς για Covid στις 18/1
Η Ρωσία θα βασιστεί σε δύο εγχώρια παραγόμενα εμβόλια, μεταξύ των οποίων το Sputnik V
Σχετικά Άρθρα

Μαζικοί εμβολιασμοί για τον Covid αρχίζουν τη Δευτέρα 18/1 στη Ρωσία, μετά από σχετική εντολή του προέδρου Vladimir Putin.
Η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Tatiana Golikova, που επιβλέπει τη διαδικασία δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Ο πρόεδρος της χώρας ανακοίνωσε μαζικό εμβολιασμό ξεκινώντας τη Δευτέρα, δηλαδή στις 18 Ιανουαρίου 2021», σύμφωνα με το TASS.
Η Ρωσία θα βασιστεί σε δύο εγχώρια παραγόμενα εμβόλια, μεταξύ των οποίων το Sputnik V του Ινστιτούτου Ερευνών Gamaleya, ενώ η Golikova σημείωσε ότι το ένα τρίτο θα ανακοινωθεί σύντομα.
Η Ρωσία έχει τον τέταρτο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων παγκοσμίως περίπου 3,5 εκατομμύρια μολύνσεις, και πάνω από 63.000 θανάτους.

Εκστρατεία για μαζικούς εμβολιασμούς

Ο Putin ζήτησε από τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου να ξεκινήσουν μία εκστρατεία εμβολιασμού μεγάλης κλίμακας την ερχόμενη εβδομάδα ενώ προηγήθηκαν οι υγειονομικοί.
«Πρέπει να προχωρήσουμε σε μαζικό εμβολιασμό μεγάλης κλίμακας», δήλωσε ο Putin σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Τετάρτη (14/1) ενώ χαρακτήρισε το εμβόλιο Sputnik V ως το καλύτερο στον κόσμο.
Ο Ρώσος πρωθυπουργός Mikhail Mishutin έκανε γνωστό πως η Ρωσία «ξεπέρασε» τον όγκο παραγωγής εμβολίων κορωνοϊού, επιτρέποντας στους υγειονομικούς να αυξήσουν τους εμβολιασμούς.

Οι επικριτές

Οι εκπαιδευτικοί ήταν επίσης μεταξύ των πρώτων ομάδων στις οποίες χορηγήθηκε τι Sputnik V, το οποίο άρχισε να διατίθεται στους πολίτες στις 4 Δεκεμβρίου 2020.
Τα σχέδια μαζικού εμβολιασμού της επόμενης εβδομάδας έρχονται τη στιγμή οι επικριτές αμφισβητούν τους επίσημους ισχυρισμούς του Κρεμλίνου ότι έχουν ήδη εμβολιάσει 1,5 εκατομμύριο άτομα με Sputnik V, κάτι που κάποιοι υποδηλώνουν ότι ο πραγματικός αριθμός είναι μερικές εκατοντάδες χιλιάδες.
Η Μόσχα αναφέρει επίσης ότι έλαβε παραγγελίες από το εξωτερικό για πάνω από ένα δισεκατομμύριο δόσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης