Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Σειρά διαταγμάτων θα υπογράψει ο πρόεδρος Biden τις πρώτες δέκα ημέρες της θητείας του

ΗΠΑ: Σειρά διαταγμάτων θα υπογράψει ο πρόεδρος Biden τις πρώτες δέκα ημέρες της θητείας του
Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, J. Biden,  θα εκδώσει μία σειρά διατάγματα κατά τις πρώτες δέκα ημέρες της θητείας του, μέχρι την 1η Φεβρουαρίου
Σχετικά Άρθρα

Στην υπογραφή σειράς διαταγμάτων θα προβεί από την Τετάρτη 20/1, πρώτη ημέρα της προεδρίας του, ο Joe Biden, με πρώτο αυτό θα ρυθμίζει την επιστροφή των Ηνωμένων Πολιτειών στην συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα.
Όπως ανακοίνωσε ο νέος προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Ron Klain, τα διατάγματα θα αφορούν τις τέσσερις προτεραιότητες της προεδρίας Biden και συγκεκριμένα, την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, της κλιματικής αλλαγής, την οικονομική ανάκαμψη και τον αγώνα για κοινωνική και φυλετική δικαιοσύνη.
Ο νέος πρόεδρος, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Ron Klain, θα εκδώσει μία σειρά διατάγματα κατά τις πρώτες δέκα ημέρες της θητείας του, μέχρι την 1η Φεβρουαρίου.
«Αυτά τα μέτρα θα ανακουφίσουν εκατομμύρια Αμερικανών που υποφέρουν από τις κρίσεις αυτές», εξήγησε.
«Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Biden να ενεργήσει, όχι μόνο για να επανορθώσει τις σοβαρότερες ζημίες της κυβέρνησης Trump, αλλά επίσης για να επιτρέψει στην χώρα να προχωρήσει μπροστά», τόνισε ο Ron Klain.
Η επιλογή των προεδρικών διαταγμάτων για την επιβολή των πρώτων μέτρων , θα απαλλάξει τον νέο πρόεδρο από την υποχρέωση να περάσει τις ρυθμίσεις από το Κονγκρέσο και κυρίως από την Γερουσία, η οποία είναι πιθανόν να πρέπει να εστιάσει στη διαδικασία παραπομπής του D. Trump.
Ακόμη μια ρύθμιση που θα διευθετηθεί μέσω διατάγματος είναι η άρση της απαγόρευσης εισόδου στο αμερικανικό έδαφος σε πολίτες πολλών, κυρίως μουσουλμανικών, χωρών.
Πρόκειται να επιβολή απαγόρευσης που ήταν μία από τις πρώτες αποφάσεις του D. Trump τον Ιανουάριο του 2017, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Πανδημία

Αναφορικά με την επιδημία, ο 46ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών θα εκδώσει διάταγμα καθιστώντας υποχρεωτική της χρήση της μάσκας στους χώρους που ανήκουν στην αρμοδιότητα του ομοσπονδιακού κράτους, αλλά και στις μετακινήσεις μεταξύ πολιτειών, κάτι που αρνήθηκε να κάνει ο D. Trump.
Σε οικονομικό επίπεδο, ο Biden σχεδιάζει να παρατείνει το μορατόριουμ των εξώσεων και των κατασχέσεων στέγης που συνδέονται με την κρίση της πανδημίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης