Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Drian (ΥΠΕΞ): Αναγκαίο ένα moratorium στην εμπορική διαμάχη ΗΠΑ - ΕΕ

Le Drian (ΥΠΕΞ): Αναγκαίο ένα moratorium στην εμπορική διαμάχη ΗΠΑ - ΕΕ

Οι ΗΠΑ κινήθηκαν για να αυξήσουν τους δασμούς για γαλλικά και γερμανικά εξαρτήματα αεροσκαφών, κρασιά και άλλα οινοπνευματώδη ποτά αλλά η ΕΕ

Σχετικά Άρθρα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η επόμενη κυβέρνηση του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden θα πρέπει να αναστείλουν την εμπορική διαμάχη και να βρουν κοινό έδαφος, όπως δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Jean-Yves Le Drian.
«Το ζήτημα που δηλητηριάζει όλους είναι το ζήτημα της κλιμάκωσης των δασμών και των φόρων επί του χάλυβα, της ψηφιακής τεχνολογίας, της Airbus και ειδικότερα του τομέα των κρασιών μας», δήλωσε ο Le Drian στη Le Journal du Dimanche.
Εξέφρασε την ελπίδα πως οι δύο πλευρές θα βρουν τρόπους να επιλύσουν τις διαφορές τους.
«Μπορεί να χρειαστεί χρόνος, αλλά εν τω μεταξύ, μπορούμε πάντα να έχουμε ένα moratorium», είπε χαρακτηριστικά.

Οι δασμοί

Στα τέλη Δεκεμβρίου 2020, οι ΗΠΑ κινήθηκαν για να αυξήσουν τους δασμούς για γαλλικά και γερμανικά εξαρτήματα αεροσκαφών, κρασιά και άλλα οινοπνευματώδη ποτά αλλά η ΕΕ αποφάσισε να καθυστερήσει τα αντίποινα προς το παρόν.
Η ΕΕ σκοπεύει να υποβάλει πρόταση μεταρρύθμισης του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου τον Φεβρουάριο 2021 και είναι πρόθυμη να εξετάσει μεταρρυθμίσεις για να περιορίσει τη δικαστική αρχή του οργάνου επίλυσης διαφορών του ΠΟΕ αναφέρει το Reuters.
Οι ΗΠΑ διαμαρτύρονται εδώ και χρόνια ότι το δευτεροβάθμιο όργανο του ΠΟΕ προχωρά σε αδικαιολόγητους νέους εμπορικούς κανόνες στις αποφάσεις του και έχει εμποδίσει το διορισμό νέων δικαστών για να το σταματήσουν, καθιστώντας το όργανο μη λειτουργικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης