Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fauci: Εφικτός ο στόχος Biden για 100 εκατ εμβολιασμούς στους πρώτους 3 μήνες

Fauci: Εφικτός ο στόχος Biden για 100 εκατ εμβολιασμούς στους πρώτους 3 μήνες
Εάν μπορέσουμε να εμβολιάσουμε τη συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού, θα είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση και θα μπορούσαμε να νικήσουμε ακόμη και τον μεταλλαγμένο ιό
Σχετικά Άρθρα

Στο πλευρό του νέου Αμερικανού προέδρου Joe Biden τάσσεται ο καθηγητής Anthony Fauci, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ.
Σε δηλώσεις του ο Fauci υποστήριξε ότι ο στόχος του Joe Biden να χορηγήσει 100 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου COVID-19 εντός των πρώτων 100 ημερών από την προεδρία του «είναι απολύτως εφικτός».
Μιλώντας στο NBC, ο Fauci δήλωσε ότι τα δύο ακόμη εμβόλια των εταιρειών AstraZeneca και την Johnson & Johnson θα μπορούσαν «πολύ σύντομα» να λάβουν έγκριση από την αμερικανική ρυθμιστική αρχή, γεγονός που θα αύξανε σημαντικά τον ρυθμό των εμβολιασμών. "Είμαστε εβδομάδες μακριά, όχι μήνες", είπε.

Μάσκα και αποστάσεις θα σώσουν τις ΗΠΑ

Τόνισε ακόμη ότι περισσότεροι εμβολιασμοί σε συνδυασμό με την χρήση μάσκας και την αποφυγή συνωστισμού θα ήταν ο καλύτερος τρόπος για τις ΗΠΑ να αντιμετωπίσουν το νέο, πιο μολυσματικό στέλεχος του κορωνοϊού.
«Εάν μπορέσουμε να εμβολιάσουμε τη συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού, θα είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση και θα μπορούσαμε να νικήσουμε ακόμη και τον μεταλλαγμένο ιό» υπογράμμισε.
Οι παρατηρήσεις του Fauci ήρθαν εν μέσω κριτικής για τον ρυθμό με τον οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες χορηγούν εμβόλια για μια ασθένεια που έχει σκοτώσει περισσότερους από 390.000 ανθρώπους στη χώρα. Περίπου 10,6 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ήδη εμβολιαστεί, το 50% όσων θα έπρεπε να έχουν εμβολιαστεί.
Ο πρόεδρος Biden δήλωσε ότι η επιτάχυνση του εμβολιασμού θα είναι μια από τις κορυφαίες προτεραιότητές του όταν αναλάβει τα καθήκοντά του στις 20 Ιανουαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης