Τελευταία Νέα
Διεθνή

Donald Trump: Ο πρώτος πρόεδρος μετά το 1869 που αρνείται να παρεβρεθεί στην ορκωμοσία του διαδόχου του

tags :
Donald Trump: Ο πρώτος πρόεδρος μετά το 1869 που αρνείται να παρεβρεθεί στην ορκωμοσία του διαδόχου του
Ο αντιπρόεδρος Mike Pence θα είναι παρών στην ορκωμοσία του Biden
Πρώτη φορά μετά από 152 χρόνια, πρόεδρος των ΗΠΑ αρνείται να παραβρεθεί στην ορκωμοσία του διαδόχου του.
Όταν ο Joe Biden θα ορκίζεται πρόεδρος, ο Donald Trump θα έχει εγκαταλείψει την Ουάσινγκτον, σπάζοντας την παράδοση μιας ειρηνικής και πολιτισμένης μεταβίβασης της εξουσίας.
Ο Ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος θα βρίσκεται βεβαίως στο κλαμπ του στο Μαρ-α-Λάγκο στη Φλόριντα, όταν ο Joe Biden θα βρεθεί το μεσημέρι (19:00 ώρα Ελλάδας) στο προσωρινό αμφιθέατρο που στήνεται κάθε τέσσερα χρόνια στα σκαλοπάτια του Καπιτωλίου. Αναμένεται να αναχωρήσει από την Ουάσινγκτον νωρίς το πρωί της Τετάρτης.

Είναι ο πρώτος πρόεδρος μετά τον Andrew Johnson, ο οποίος το 1869 αρνείται να παρεβρεθεί στην ορκωμοσία του διαδόχου του

Η παράδοση θέλει τον απερχόμενο πρόεδρο και την Πρώτη Κυρία να υποδέχονται το νέο προεδρικό ζεύγος το πρωί της ορκωμοσίας και να πηγαίνουν όλοι μαζί στο Καπιτώλιο.
Ο Donald Trump είναι επίσης, μετά την εισβολή των υποστηρικτών του στο κτήριο του Κογκρέσου, ένας ανεπιθύμητος πρόεδρος στην Ουάσινγκτον, μια πόλη που είναι βαθιά εχθρική απέναντί του.
Αντί λοιπόν να προβάρει το κοστούμι της ορκωμοσίας, ο Donald Trump ετοιμάζεται να απονείμει περίπου 100 χάρες, κατά την προσφιλή του τελευταία τακτική, κατά την τελευταία του ημέρα στο γραφείο την Τρίτη, όπως αποκάλυψαν στο CNNi με τρία άτομα που έχουν γνώση του θέματος. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η λίστα δεν αναμένεται να συμπεριλάβει τον ίδιο τον Τραμπ, όπως είχε διαρρεύσει τις προηγούμενες εβδομάδες.
Ο Λευκός Οίκος πραγματοποίησε συνάντηση την Κυριακή για να οριστικοποιήσει τη λίστα με τις απονομές, ανέφεραν δύο πηγές.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο αντιπρόεδρος Mike Pence θα είναι παρών στην ορκωμοσία του Biden.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης