Τελευταία Νέα
Διεθνή

EUobserver: Η Τουρκία απορρίπτει το αίτημα της Ελλάδας για τους 1.450 μετανάστες

EUobserver: Η Τουρκία απορρίπτει το αίτημα της Ελλάδας για τους 1.450 μετανάστες

Η Ελλάδα έχει καταθέσει αίτημα για την άμεση επιστροφή 1.450 αλλοδαπών που δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας, βάσει της Κοινής Δήλωσης ΕΕ- Τουρκίας

Σε απόρριψη του αιτήματος της Ελλάδας για επιστροφή 1.450 μεταναστών προχωρά η Τουρκία.
«Μόλις τεθεί υπό έλεγχο η πανδημία, θα επαναξιολογήσουμε την κατάσταση όσον αφορά την επιστροφή των μεταναστών» δήλωσαν Τούρκοι διπλωμάτες απαντώντας σε email του EUobserver.
Οι ίδιες πηγές υπογράμμισαν πως ούτε η Ελλάδα, μαζί με άλλες χώρες της ΕΕ, αποδέχονται την είσοδο Τούρκων πολιτών λόγω του κορωνοϊού.
Tourkia_metanastes.JPG
Το αίτημα της Ελλάδας

Η Ελλάδα κατέθεσε αίτημα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τη Frontex για την άμεση επιστροφή 1.450 αλλοδαπών που δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας, βάσει της Κοινής Δήλωσης ΕΕ- Τουρκίας.
Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη καθώς πρόκειται ουσιαστικά για την επανεκκίνηση των αιτημάτων για επιστροφές στην Τουρκία, βάσει της Κοινής Δήλωσης που υποχρεώνει την Τουρκία αφενός να διακόψει τις παράτυπες διελεύσεις και αφετέρου να δέχεται επιστροφές όσων δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας.
Ειδικότερα, η Ελλάδα ζητά να επιστρέψουν στην Τουρκία 955 αλλοδαποί που μπήκαν στη χώρα μας από την Τουρκία και βρίσκονται στη Λέσβο, 180 που βρίσκονται στη Χίο, 128 που βρίσκονται στη Σάμο και 187 στην Κω, των οποίων το αίτημα έχει απορριφθεί τελεσίδικα και ως εκ τούτου είναι επιστρεπτέοι, βάσει της Κοινής Δήλωσης ΕΕ- Τουρκίας.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιστροφή που ζητήθηκε ποτέ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης