Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wall Street Journal: Νέο πολιτικό κόμμα μελετά να ιδρύσει ο Donald Trump

Wall Street Journal: Νέο πολιτικό κόμμα μελετά να ιδρύσει ο Donald Trump
Θα προτιμούσε να το ονομάσει Πατριωτικό Κόμμα
Σχετικά Άρθρα

Με το Ρεπουμπλικανικό κόμμα να είναι περισσότερο από ποτέ διχασμένο λόγω της πολιτικής που ακολούθησε ο Donald Trump και με μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων του κόμματος να ενστερνίζεται τον πολιτικό λόγο του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ, ο Trump φέρεται να μελετά και να συζητά με τους συνεργάτες του να προχωρήσει στην ίδρυση ενός νέου κόμματος.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της The Wall Street Journal, ο Trump φέρεται να εξέτασε το σενάριο αυτό κατά τη διάρκεια επαφών που είχε αυτήν την εβδομάδα με συνεργάτες του και κοντινά του.
Βάσει του δημοσιεύματος, θα προτιμούσε να το ονομάσει «Patriot Party» («Πατριωτικό Κόμμα»).
Το σενάριο αυτό ενισχύει και οι κακές σχέσεις που ανέπτυξε το τελευταίο διάστημα ο Trump με κορυφαία στελέχη των Ρεπουμπλικάνων, όπως ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος στη Γερουσία, Mitch McConnell, ο οποίος του προσάπτει μεγάλες ευθύνες για την πρόσφατη εισβολή στο Καπιτώλιο.
Σε κάθε περίπτωση, μια τέτοια κίνηση από τον Trump κάθε άλλο παρά εύκολη θα μπορούσε να είναι, μια και προϋποθέτει τεράστιους πόρους και επενδύσεις, ενώ παράλληλα θα βρισκόταν αντιμέτωπος και με τους Ρεπουμπλικάνους, μια και θα στόχευε στους ψηφοφόρους του κόμματος.

Στηρίζουν Trump πολλοί ψηφοφόροι

Πάντως, τον πολιτικό λόγο και τις πρόσφατες πολιτικές αποφάσεις - π.χ. να αμφισβητεί το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου, θεωρώντας το προϊόν νοθείας - του Donald Trump συμμερίζεται μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων των Ρεπουμπλικάνων.
Είναι χαρακτηριστικό πως σε δύο μεγάλες δημοσκοπήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί και δημοσιοποιηθεί το τελευταίο διάστημα, αν και η πλειοψηφία των Αμερικάνων απορρίπτει τη στάση του Trump και η δημοφιλία του βρίσκεται στα τάρταρα - είναι χαρακτηριστικό πως αποχωρεί από την προεδρία των ΗΠΑ με τις χαμηλότερες θετικές γνώμες των τελευταίων δεκαετιών -, στις τάξεις των Ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ απολαμβάνει μεγάλης εκτίμησης.
Είναι πολλοί εκείνοι οι ψηφοφόροι αλλά και αξιωματούχοι του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, οι οποίοι υποστηρίζουν πως δεν θέλουν το κόμμα τους να ελέγχεται από αδύναμους Ρεπουμπλικάνους που απομακρύνονται ολοένα και περισσότερο από το δρόμο που ακολούθησε ο Trump.
Μεγάλο μέρος των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων κατηγορούν γερουσιαστές του κόμματος που ενέκριναν την εκλογική νίκη του Biden καθώς και τους τουλάχιστον 10 βουλευτές που έδωσαν την ψήφο τους για την παραπομπή του Trump στη Γερουσία με την κατηγορία της υποκίνησης στάσης για τα όσα έγιναν στο Καπιτώλιο.
Αυτές οι εξελίξεις είναι που ωθούν ολοένα και περισσότερους πολίτες να εξετάζουν το ενδεχόμενο να ακολουθήσουν τον Trump εφόσον αυτός δημιουργήσει ένα νέο πολιτικό σχήμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης