Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Απειλή για το Πεκίνο το β’ κύμα κορωνοϊού – Εντείνονται περιορισμοί και έλεγχοι

Κίνα: Απειλή για το Πεκίνο το β’ κύμα κορωνοϊού – Εντείνονται περιορισμοί και έλεγχοι
Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν άλλα 103 νέα κρούσματα
Σχετικά Άρθρα

Αυστηρά περιοριστικά μέτρα και συνεχείς ελέγχους σε ταξιδιώτες και πολίτες πραγματοποιούν οι αρχές του Πεκίνου υπό το φόβο διασποράς του κορωνοϊού στην πόλη, ύστερα από τα συνεχή κρούσματα που καταγράφονται σε γειτονικές επαρχίες.
Τις τελευταίες δύο εβδομάδες η Κίνα είναι αντιμέτωπη με το β’ κύμα της επιδημίας καθώς καταγράφονται αυξημένα κρούσματα σε γειτονικές του Πεκίνου επαρχίες.
Μάλιστα το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν 103 νέα κρούσματα (από 118 που ήταν την προηγούμενη), εκ των οποίων τα 7 εντοπίστηκαν στο Πεκίνο.
Είναι χαρακτηριστικό πως ο αριθμός αυτών των μολύνσεων είναι ο υψηλότερος που καταγράφεται εδώ και τρεις εβδομάδες.
Οι κινεζικές αρχές φοβούνται το ενδεχόμενο περαιτέρω διασποράς του ιού λόγω του ότι σε λίγες ημέρες είναι το κινεζικό σεληνιακό νέο έτος, περίοδος διακοπών κατά τις οποίες πολλοί Κινέζοι επιστρέφουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους.

Που εντοπίζονται τα κρούσματα

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι από τα 103, τα 46 εντοπίστηκαν στην επαρχία Τζιλίν ενώ 19 εντοπίστηκαν στην επαρχία Χεμπέι που περιβάλλει το Πεκίνο.
Είναι η όγδοη συνεχόμενη ημέρα που το άθροισμα των κρουσμάτων ξεπερνά τα 100.
Στα νοσοκομεία της Κίνας νοσηλεύονται 1.473 ασθενείς με την COVID-19 (+95 σε σχέση με την προηγουμένη), οι 62 σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση (+1).
Επισήμως, οι νεκροί ανέρχονται σε 4.635 επί συνόλου 89.557 μολύνσεων.

Όχι σε lockdown, ναι σε περιορισμούς

Υπό αυτά τα δεδομένα, κυβερνητικά στελέχη αποφάσισαν να εντείνουν τα μέτρα επιτήρησης στο Πεκίνο, να μειώσουν τις δημόσιες συναθροίσεις καθώς και τον αριθμό των επιβατών στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Πάντως, αν και σε τρεις πόλεις με πληθυσμό 28 εκατ. πολίτες έχουν τεθεί αυστηρά περιοριστικά μέτρα, η κυβέρνηση που έχει αποφασίσει τις τοπικές αρχές να επιλέγουν τα μέτρα, θέλει να αποφύγει την επιβολή lockdown.
Οι τοπικές αρχές στις περιοχές όπου καταγράφονται τα περισσότερα νέα κρούσματα επιλέγουν συνδυασμούς δρακόντειων περιορισμών στις μετακινήσεις, ταξιδιωτικών απαγορεύσεων και μαζικών τεστ.
Δεκάδες εκατομμύρια πολίτες έλαβαν εντολή να μείνουν σπίτι ή τέθηκαν σε καραντίνα στις επαρχίες Χεμπέι, Τζιλίν και Χεϊλονγκτζιάνγκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης