Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη στις αγορές με το βλέμμα στην ορκωμοσία Biden - Σε ιστορικά υψηλά ο Dow Jones, o DAX +0,77%

Κέρδη στις αγορές με το βλέμμα στην ορκωμοσία Biden - Σε ιστορικά υψηλά ο Dow Jones, o DAX +0,77%
Κέρδη στις αγορές - Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκονται και τα εταιρικά αποτελέσματα του δ’ τριμήνου 2020
Σχετικά Άρθρα
(Συνεχές Upd) Κέρδη kat;egracan τα διεθνή χρηματιστήρια σήμερα 20/1 καθώς ο πλανήτης έστρεψε το βλέμμα του στην ορκωμοσία του 46ου προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden.

Οι προσδοκίες για ένα νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας είναι αυξημένες, με την υποψήφια υπουργό Οικονομικών Janet Yellen να υπογραμμίζει την ανάγκη για περαιτέρω δημοσιονομική στήριξη.
Οι επενδυτές αναμένουν περαιτέρω λεπτομέρειες για το νέο πακέτο οικονομικής στήριξης, ύψους 1,9 τρισ. δολ.
Ο Biden διαδέχθηκε τον απερχόμενο πρόεδρο D. Trump ως ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ, με την ορκωμοσία να λαμβάνει χώρα το απόγευμα στις 19.00 ώρα Ελλάδας.
Η ομιλά του Biden επικεντρώθηκε στην ανάγκη να ενωθεί η χώρα στον απόηχο των βίαιων επεισοδίων στο Καπιτώλιο.
Οι επενδυτές θα αναμένουν επίσης περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το οικονομικό πακέτο ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων που ανακοίνωσε ο Biden την περασμένη εβδομάδα.

Τι περιλαμβάνει το πακέτο Biden

Ο Biden έχει ξεκαθαρίσει ότι βασική προτεραιότητα για τις πρώτες εβδομάδες της προεδρίας του είναι το Κογκρέσο να ψηφίσει το πακέτο στήριξης της οικονομίας ύψους 1,9 τρισ. δολ. που έχει στόχο να θέσει υπό έλεγχο την πανδημία και να προσφέρει άμεση ανακούφιση στα αμερικανικά νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
Το σχέδιό του προβλέπει, μεταξύ άλλων, δαπάνες περίπου 400 δισ. δολαρίων για την εφαρμογή μέτρων που σχετίζονται με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, στα οποία περιλαμβάνεται ένα εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού των Αμερικανών και ένα εκτεταμένο πρόγραμμα διεξαγωγής διαγνωστικών ελέγχων.
Προβλέπει επίσης έναν νέο γύρο επιταγών προς τα αμερικανικά νοικοκυριά, πρόσθετα ομοσπονδιακά επιδόματα ανεργίας, καθώς και οικονομική στήριξη ύψους 350 δισ. δολαρίων για τις πολιτειακές και τοπικές κυβερνήσεις.

Yellen: Η οικονομία κινδυνεύει να διολισθήσει σε βαθύτερη και πιο επώδυνη ύφεση εάν το Κογκρέσο δεν αναλάβει και πάλι δράση

H J. Yellen, η πρώην επικεφαλής της Federal Reserve και επιλογή του Biden για το υπουργείο Οικονομικών, κάλεσε τους Γερουσιαστές να αναλάβουν γενναία δράση για την τόνωση της αμερικανικής οικονομίας
Στην ακρόαση της Επιτροπής Οικονομικών της Γερουσίας για τον διορισμό της, η Yellen προειδοποίησε ότι η αμερικανική οικονομία κινδυνεύει να διολισθήσει σε βαθύτερη και πιο επώδυνη ύφεση, εάν το Κογκρέσο δεν αναλάβει και πάλι δράση.
Η επενδυτική προσοχή στρέφεται στα τελευταία αποτελέσματα τριμήνου από κολοσσούς της αμερικανικής οικονομίας όπως η UnitedHealth, η Procter & Gamble, η U.S. Bancorp και η Morgan Stanley.
Χθες το βράδυ ανακοίνωσε τα εταιρικά του μεγέθη και το Netflix, με τον κολοσσό του streaming να ξεπερνά το ορόσημο των 200 εκατ. χρηστών.

Απειλεί την Κίνα το β’ κύμα κορωνοϊού - Όσοι και στο Β’ Παγκόσμιο οι νεκροί στις ΗΠΑ

Συναγερμός έχει σημάνει παγκοσμίως για το β’ κύμα της επιδημίας του κορωνοϊού, το οποίο και παρά τους μαζικούς εμβολιασμούς, εξακολουθεί να πλήττει το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, κάτι που θα πρέπει να αποδοθεί και στις μεταλλάξεις του ιού, που τον καθιστούν αρκετά πιο επιθετικό και μεταδοτικό.
Ενδεικτικά αναφέρεται πως οι ΗΠΑ μετρούν περισσότερους από 400.000 θανάτους λόγω της covid, αριθμός σχεδόν ίδιος με τις απώλειες που είχαν οι Αμερικάνοι στο Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, ενώ στην Κίνα, οι αρχές έχουν τεθεί σε συναγερμό, λαμβάνοντας μια σειρά περιοριστικών μέτρων προκειμένου να αποτρέψουν τυχόν διασπορά του ιού στο Πεκίνο, μια και τα αυξημένα κρούσματα που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες, αναφέρονται σε επαρχίες που περιβάλλουν την πρωτεύουσα.
Μάλιστα σήμερα έγινε γνωστό πως σε προάστιο στο νότιο Πεκίνο εντοπίστηκαν δύο κρούσματα του βρετανικού μεταλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού, το οποίο είναι πολύ πιο μεταδοτικόΤην ίδια στιγμή, στην Ευρώπη, η οποία αποτελεί την περιοχή που έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη στον πλανήτη, τα κράτη προσανατολίζονται σε νέα lockdown και περιορισμούς, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τη Γερμανία, η οποία παρέτεινε το lockdown έως τις 14/2 λαμβάνοντας ακόμα πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο +0,8% κλείνοντας σε ιστορικά υψηλά στις 31.188,38 μονάδες.
Ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά +1,4% στις 3.8531,85 μονάδες.
Ο τεχνολογικός Nasdaq κέρδισε σχεδόν 2% κλείνοντας σε ιστορικά υψηλά στις 13.457,25 μονάδων.
wall_street.JPG


Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα αποτελέσματα της Morgan Stanley - Στα 3,4 δισ. το δ' 3μηνο του 2020

Στα 3,4 δισ. δολάρια διαμορφώθηκαν τα κέρδη της Morgan Stanley το δ' 3μηνο του 2020, υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, η Morgan Stanley ανακοίνωσε σήμερα καθαρά έσοδα 13,6 δισ. δολαρίων για το τέταρτο τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2020 σε σύγκριση με 10,9 δισ. δολάρια πριν από ένα χρόνο.
Τα καθαρά κέρδη ήταν στα 3,4 δισ. δολάρια ή 1,81 δολάρια ανά μετοχή, έναντι 2,2 δισ. δολάρια ή 1,30 δολάρια ανά μετοχή, για την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο.
Τα έσοδα για το σύνολο του 2020 διαμορφώθηκαν στα 48,2 δισ. δολάρια σε σύγκριση με τα 41,4 δισ. δολάρια πριν από ένα χρόνο.
Τα καθαρά κέρδη του 2020 ήταν 11,0 δισ. δολάρια ή 6,46 δολάρια ανά μετοχή, σε σύγκριση με 9,0 δισ. δολάρια ή 5,19 δολάρια ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο.

US Bancorp: Αυξήθηκαν τα κέρδη στο τρίμηνο

Η US Bancorp ανακοίνωσε ότι τα κέρδη για το προηγούμενο τρίμηνο αυξήθηκαν καθώς τα έσοδα εκτός τόκων και οι δαπάνες εκτός τόκων μειώθηκαν, και αντισταθμίστηκαν από τα χαμηλότερα καθαρά έσοδα από τόκους και τις υψηλότεες προβλέψεις για πιστωτικές ζημιές.
Η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρά κέρδη δ΄ τριμήνου ύψους 1,52 δισ. δολαρίων ή 95 σεντς ανά μετοχή, σε σχέση με τα 1,49 δισ. δολάρια ή 90 σεντς ανά μετοχή στην αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.
Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη 95 σεντς ανά μετοχή.
Τα καθαρά έσοδα από τόκους μειώθηκαν στα 3,18 δισ. δολάρια έναντι των 3,21 δισ. δολαρίων.

Bank of New York Mellon: Υποχώρησαν κέρδη και έσοδα

Πτώση κατέγραψαν έσοδα και κέρδη της Bank of New York Mellon, κυρίως εξαιτίας των χαμηλότερων επιτοκίων.
Η τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη δ΄ τριμήνου ύψους 750 εκατ. δολαρίων ή 79 σεντς αν΄ά μετοχή, σε σχέση με τα 1,44 δισ. δολάρια ή 1,52 δολάρια ανάσα μετοχή πριν από ένα χρόνο.
Τα έσοδα μειώθηκαν σχεδόν 205 στα 3,84 δισ. δολάρια, ενώ οι αναλυτές έκαναν λόγο για 3,83 δισ. δολάρια.
Τα έσοδα από προμήθειες μειώθηκαν στα 3,12 δισ. δολάρια από τα 3,97 δισ. δολάρια.
Τα καθαρά έσοδα από τόκους μειώθηκαν 17% στα 680 εκατ. δολάρια.

UnitedHealth: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα αποτελέσματα

H εταιρεία υπηρεσιών υγείας UnitedHealth Group ανακοίνωσε μείωση κερδών στο δ΄ τρίμηνο, μικρότερη ωστόσο από ό,τι αναμενόταν, ενώ τα έσοδα ενισχύθηκαν περισσότερο από τις εκτιμήσεις.
Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 2,21 δισ. δολάρια ή 2,30 δολάρια ανά μετοχή, από τα 3,54 δισ. δολάρια ή 3,68 δολάρια ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο.
Εάν αφαιρεθούν τα έκτακτα, τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή μειώθηκαν στα 2,52 από τα 3,90 δολάρια, αλλά ήταν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις για 2,41 δολάρια.
Τα έσοδα αυξήθηκαν 7,5% στο ποσό-ρεκόρ των 65,47 δισ. δολαρίων, έναντι εκτιμήσεων για 64,99 δισ. δολάρια.
Η UnitedHealth επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις για τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή του έτους, στα 17,75-18,25 δολάρια.

Κέρδη στις ευρωαγορές με το βλέμμα στην ορκωμοσία Biden

Κέρδη κατέγραψαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς ο πλανήτης στρέφει το βλέμμα του στην ορκωμοσία του 46ου προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden.
Οι προσδοκίες για ένα νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας είναι αυξημένες, με την υποψήφια υπουργό Οικονομικών Janet Yellen να υπογραμμίζει την ανάγκη για περαιτέρω δημοσιονομική στήριξη.
Οι επενδυτές αναμένουν περαιτέρω λεπτομέρειες για το νέο πακέτο οικονομικής στήριξης, ύψους 1,9 τρισ. δολ.
Oι επενδυτές παρακολουθούν την αντίδραση στο ιταλικό χρηματιστήριο καθώς ο Ιταλός πρωθυπουργός J. Conte εξασφάλισε την ψήφο εμπιστοσύνης στη Γερουσία.
Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας του επιτρέπουν να παραμείνει στο αξίωμά του μετά την παραίτηση ενός εταίρου από τον συνασπισμό του την περασμένη εβδομάδα, γεγονός που προκάλεσε πολιτική αβεβαιότητα στη χώρα.
europe.JPG

Ευρωζώνη: Στο - 0,3% ο πληθωρισμός τον Δεκέμβριο 2020

Στο -0,3% διαμορφώθηκε ο δείκτης τιμών καταναλωτή στην Ευρωζώνη για τον Δεκέμβριο σε ετήσια βάση, αντίστοιχος με τις εκτιμήσεις παραμένοντας έτσι σταθερός για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat.
Ειδικότερα, ο δομικός δείκτης σημείωσε άνοδο 0,2%, επίσης αντίστοιχα των εκτιμήσεων των οικονομολόγων.
Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης τιμών καταναλωτή ανήλθε στο 0,3% έναντι προσδοκιών για 0,3% και σε σχέση με το -0,3% για τον Νοέμβριο του 2020.
Οι δομικές τιμές σε μηνιαία βάση διαμορφώθηκαν στο 0,4%, όπως αναμενόταν, αμετάβλητες από το προηγούμενο διάστημα.

Αυξήθηκε στο 0,6% ο πληθωρισμός το Δεκέμβριο (2020) στην Βρετανία

Οριακή ενίσχυση κατέγραψε το Δεκέμβριο του 2020 ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας.
Πιο αναλυτικά, οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν 0,6% σε ετήσια βάση τον Δεκέμβριο σε σχέση με την αύξηση ύψους 0,3% τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, αναφέρει ο Guardian.
Υπενθυμίζεται πως δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπε ότι θα κινηθεί με ρυθμό 0,5%, άρα τα στοιχεία ήταν σχεδόν αντίστοιχα των εκτιμήσεων.
Σημειώνεται ότι η ετήσια άνοδος του πληθωρισμού τροφοδοτήθηκε από την αύξηση των τιμών σε αλκοολούχα ποτά, καπνό καθώς και για αναψυχή, πολιτισμό.
Επιπλέον, οι τιμές καταναλωτή παρέμειναν αμετάβλητες τον Δεκέμβριο συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα.

Ήπια άνοδος στην Ασία

Ήπια άνοδο κατέγραψαν και οι αγορές της Ασίας, με τους δείκτες να ενισχύονται σε νέα ιστορικά υψηλά, στον απόηχο της κατάθεσης Yellen στη Γερουσία.
Ο Asia Dow ενισχύθηκε +0,4% στις 4.038 μονάδες.
Ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με πτώση 0-,38% στις 28.523,26 μονάδες.
Ο ευρύτερος δείκτης Topix, ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με πτώση -0,34% στις 1.849,58 μονάδες.
Ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ ενισχύθηκε +1% στις 29.962 μονάδες.
Στην Κίνα ο Shanghai Composite κατέγραψε +άνοδο 0,5% στις 3.583 μονάδες.
Ο Sensex ενισχύθηκε +0,7% στις 49.752 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης