Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το success story της μετοχής του Netflix, με κέρδη 15% εκτοξεύθηκε στα 574 δολάρια

Το success story της μετοχής του Netflix, με κέρδη 15% εκτοξεύθηκε στα 574 δολάρια

Η ανοδική κίνηση την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου είναι η μεγαλύτερη από τον Οκτώβριο του 2016, όταν η μετοχή του Netflix κατέγραψε κέρδη 19%.

Σχετικά Άρθρα

Στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών διαπραγματεύτηκε η μετοχή του Netflix στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς εκτινάχθηκε στο +15% και τα 574 δολάρια, την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, συμφωνά με ρεπορτάζ του CNBC.
H άνοδος της τιμής της μετοχής αποτελεί αποτέλεσμα των θετικών οικονομικών μεγεθών του δ’ τριμήνου, τα οποία επιβεβαίωσαν την υπέρβαση του ορίου των 200 εκατομμυρίων συνδρομητών για την εταιρεία του κλάδου ψηχαγωγίας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει το πρακτορείο CNBC, η σημερινή ανοδική κίνηση είναι η μεγαλύτερη από τον Οκτώβριο του 2016, όταν η μετοχή της πλατφόρμας βίντεο είχε καταγράψει κέρδη 19%.

Τιμή – στόχος

Δεν είναι τυχαίο μάλιστα, ότι σήμερα η Wells Fargo αναθεώρησε την τιμή – στόχο για τη μετοχή στα 700 δολάρια (από 510 δολάρια).
Είχαν προηγηθεί ακόμη 15 επενδυτικές εταιρείες, οι οποίες αναβάθμισαν την τιμή – στόχο της εισημένης στη Wall Street εταιρείας.
Στο θετικό κλίμα προστίθεται και η προσδοκία της διοίκησης ότι εντός του 2021 το Netflix θα εμφανίσει -για πρώτη φορά- θετικές ροές κεφαλαίων, χωρίς να προσφύγει στον τραπεζικό δανεισμό, κάτι το οποίο αναμένεται να ενισχύσει τον ρυθμό παραγωγής πρωτότυπων σειρών, ταινιών και ντοκιμαντέρ.
«Παραμένουν οι “ταύροι” για τη μετοχή του Netflix, καθώς προσφέρει στους καταναλωτές μια μοναδική εμπειρία ψυχαγωγίας με σχετικά χαμηλό κόστος» σημειώνει χαρακτηριστικά η Pivotal Resarch Group, σε σημερινό σημείωμα προς τους επενδυτές.

Πανδημία

Η αμερικανική εταιρεία, όπως και πολλές άλλες εταιρείες live streaming, έλαβαν ισχυρή ώθηση από την πανδημία, καθώς τα περιοριστικά μέτρα ανάγκασαν εκατομμύρια ανθρώπους σ’ όλο τον κόσμο να αναζητήσουν κατ’ οίκον υπηρεσίες ψυχαγωγίας.
Έτσι, από τους 100 εκατ. συνδρομητές το 2017, το Netflix κατάφερε να φθάσει τους 200 εκατ. συνδρομητές μέσα σε λιγότερα από τρία χρόνια, έως δηλαδή τα τέλη του 2020.

Ανταγωνισμός

Πάντως, τους τελευταίους μήνες παρατηρείται μια εκρηκτική άνοδο του ανταγωνισμού στον κλάδο, καθώς ολοένα και περισσότερες εταιρείες επιλέγουν να δραστηριοποιηθούν στις υπηρεσίες streaming.
«Πιστεύουμε ότι κάποιες εταιρείες θα επιτύχουν, κάποιες άλλες όχι.
Αλλά η μεγάλη εικόνα είναι ότι θα υπάρξουν πολλοί νικητές και η Netlfix θα τοποθετηθεί στην κορυφή αυτής της αλυσίδας» εκτιμά, από την πλευρά της, η Jefferies.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης