Τελευταία Νέα
Διεθνή

Volkswagen: Πρόστιμο 100 εκατ. ευρώ για παραβίαση των κανονισμών για τις εκπομπές ρύπων

Volkswagen: Πρόστιμο 100 εκατ. ευρώ για παραβίαση των κανονισμών για τις εκπομπές ρύπων

Ήδη η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει καταβάλει 30 δισ. ευρώ σε πρόστιμα και διακανονισμούς για την παραποίηση στοιχείων για τις εκπομπές ρύπων διοξειδίου του άνθρακα

Σχετικά Άρθρα

Αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο να της επιβληθεί πρόστιμο ύψους 100 εκατ. ευρώ βρίσκεται η Volkswagen, εξαιτίας. όπως δήλωσε η ίδια η εταιρεία την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021, ότι δεν κατάφερε να πετύχει τους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφορικά με τις εκπομπές ρύπων διοξειδίου του άνθρακα των οχημάτων της για το 2020.
Σύμφωνα με τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία την περυσινή χρονιά μείωσε τους ρύπους CO2 κατά σχεδόν 20% στα 99,8 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο (g/km) στα οχήματά της που κινούνται εντός της Ε.Ε., ωστόσο η τιμή αυτή ήταν κατά 0,5 g/km χαμηλότερη από τους στόχους των ευρωπαϊκών ρυθμιστικών αρχών.

Πανδημία

Όπως ανέφερε εκπρόσωπος της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο, η αδυναμία ευθυγράμμισης η οποία οφείλεται στις αναταράξεις της πανδημίας του κορωνοϊού, θα τις επιφέρει ένα εννιαψήφιο πρόστιμο.
Οι Βρυξέλλες ασκούν έντονες πιέσεις στους κατασκευαστές αυτοκινήτων, ούτως ώστε να μειώσουν δραστικά τους αέριους ρύπους, ειδάλλως τους επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 95 ευρώ για κάθε επιπλέον γραμμάριο CO2 που εκπέμπουν.

Παραγωγή

Η Volkswagen όπως και οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες μειώνουν την παραγωγή των οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης και αναδιαμορφώνουν τις μονάδες παραγωγής προκειμένου να κατασκευάσουν περισσότερα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα.
Στο πλαίσιο της ευθυγράμμισης των απαιτήσεων των ευρωπαϊκών αρχών, σκοπεύει έως το 2030 οι πωλήσεις των ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων να αναλογούν στο 60% των συνολικών της πωλήσεων, από 40% του προηγούμενου στόχου της.

Παραποίηση στοιχείων

«Οριακά χάσαμε το στόχο για το 2020, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού», δήλωσε ο διευθύνοντας σύμβουλος της εταιρείας Herbert Dies προσθέτοντας ότι ευελπιστεί το 2021 η Volkswagen να καταφέρει να πιάσει τους στόχους για τους ατμοσφαιρικούς ρύπους.
Από το 2015 όταν η εταιρεία παραδέχθηκε ότι παραποιούσε τα στοιχεία στους ελέγχους των ατμοσφαιρικούς ρύπους στα οχήματά της με κινητήρες ντίζελ στις ΗΠΑ, έχει καταβάλει περισσότερα από 30 δισ. ευρώ σε πρόστιμα και διακανονισμούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης