Τελευταία Νέα
Διεθνή

To Ισραήλ προειδοποιεί κατά 50% αποτελεσματικό το εμβόλιο της Pfizer

To Ισραήλ προειδοποιεί κατά 50% αποτελεσματικό το εμβόλιο της Pfizer
Η ανοσία καθυστερεί στο Ισραήλ, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer είναι χαμηλότερη από αυτή που έχει αναφέρει η εταιρία
Σχετικά Άρθρα

Ο Nachman Ash γνωστός και ως Fauci του Ισραήλ προειδοποιεί για το εμβόλιο κατά του Covid 19 της Pfizer είναι αποτελεσματικό κατά 50% σε σχέση με ότι αναφέρεται.
Η εκτίμηση αυτή είναι πολύ σημαντική ειδικά από μια χώρα που έχει την καλύτερη αναλογία εμβολιασμών σε σχέση με τον πληθυσμό.
Ειδικά το εμβόλιο της Pfizer φαίνεται ότι δεν είναι τόσο αποτελεσματικό και σίγουρα η αποτελεσματικότητα 95% που είχε αναφερθεί πειραματικά δεν μπορεί να έχει αντιστοίχηση με την πραγματικότητα.
Όπως επισημάνθηκε το Ισραήλ - το οποίο ηγείται στον αγώνα για εμβολιασμό ολόκληρου του (σχετικά μικρού) πληθυσμού – καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο εμβολιασμός με βάση την Pfizer δεν είναι τόσο αποτελεσματικός όσο το ποσοστό αποτελεσματικότητας 95% που παρουσιάστηκε με βάση την πειραματική διαδικασία της δοκιμής Φάσης 3 που αναφέρθηκαν από την εταιρεία και το FDA.

H ανοσία καθυστερεί

Διάγραμμα το οποίο κοινοποιήθηκε για πρώτη φορά ως μέρος των δεδομένων δοκιμής της φάσης 3 της Pfizer, έδειξε ότι μπορεί να υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση πριν ξεκινήσει η ανοσία σε ασθενείς που εμβολιάστηκαν.
Οι εμπειρογνώμονες υγείας αποκάλυψαν στο Ισραήλ ότι η ανοσία που προέρχεται από το εμβόλιο, ειδικά κατά τις πρώτες εβδομάδες μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης δόσης, μπορεί να είναι ακόμη χαμηλότερη από ότι έχει αναφέρει η φαρμακευτική εταιρία.
Ο Δρ. Nachman Ash, γνωστός σε ορισμένους ως "Δρ. Fauci του Ισραήλ", δήλωσε ότι η πρώτη παρτίδα εμβολίων COVID 19 δεν αύξησε την ανοσία στον πληθυσμό.
Pfizer_BN.jpg

Μολύνσεις μεταξύ της πρώτης και δεύτερης φάσης εμβολιασμών

Μιλώντας στο Army Radio τόνισε ότι «πολλοί άνθρωποι έχουν μολυνθεί μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης φάσης του εμβολιασμού», προσθέτοντας ότι μπορεί να χρειαστούν 10 ημέρες ή περισσότερο για να ξεκινήσει η ανοσία.
Φυσικά, τίποτε από αυτά δεν είναι ιδιαίτερα απροσδόκητο.
Όπως αναφέρθηκε για πρώτη φορά πριν από τρεις εβδομάδες, τοπικά μέσα στο Ισραήλ ανέφεραν ότι εκατοντάδες ασθενείς είχαν μολυνθεί μετά τη λήψη της πρώτης δόση του εμβολίου.
Το Ισραήλ κατέγραψε επίσης αύξηση των «ανεπιθύμητων» παρενεργειών στην υγεία, ενώ ένας γιατρός πέθανε λίγο μετά τη λήψη της πρώτης δόσης, καθώς η χώρα έσπευσε να εμβολιάσει τους πολίτες της.
Εν τω μεταξύ, στις ΗΠΑ, ο Joe Biden και η κυβέρνησή του ενεργοποίησαν στρατιωτικές δυνάμεις… για την εξασφάλιση προμηθειών κρίσιμων πρώτων υλών που απαιτούνται για την παραγωγή εμβολίων, καθώς ατύχημα κατέστρεψε 21 αποστολές του εμβολίου Moderna, αναγκάζοντας τη Νέα Υόρκη να βγει εκτός χρονοδιαγραμμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης