Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ανέκαμψαν πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών τον Δεκέμβριο 2020

ΗΠΑ: Ανέκαμψαν πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών τον Δεκέμβριο 2020
Αυξήθηκαν 0,7% οι πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών στις ΗΠΑ

Μηνιαία αύξηση της τάξεως του 0,7% κατέγραψαν τον Δεκέμβριο 2020 οι πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών στις ΗΠΑ, ενώ σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019 ενισχύθηκαν κατά 22%, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει σε ετήσια προσαρμοσμένη βάση τα 6,76 εκατ. κατοικίες, σύμφωνα με τα στοιχεία της National Association of Realtors.
Ειδικότερα, μετά την πτώση του Μαρτίου και του Απριλίου, οι πωλήσεις άρχισαν απροσδόκητα να αυξάνονται, παρά την πανδημία, με τον συνολικό όγκο των πωλήσεων στο τέλος του 2020 σε μη προσαρμοσμένη βάσει να διαμορφώνεται στα 5,64 εκατ. κατοικίες -το υψηλότερο επίπεδο από το 2006.
Σύμφωνα με τη National Association of Realtors, η αύξηση της ζήτησης οφείλεται στην επιθυμία των αγοραστών για μεγαλύτερα σπίτια, στα προάστια.
Η έντονη ζήτηση επιδείνωσε το ήδη χαμηλό απόθεμα κατοικιών προς πώληση στις αρχές του έτους.
Στο τέλος Δεκεμβρίου, το απόθεμα κατοικιών διαμορφώθηκε σε μόλις 1,07 εκατομμύρια σπίτια προς πώληση, μειωμένο κατά 23% σε ετήσια βάση.
Με βάση τον τρέχοντα ρυθμό πωλήσεων, ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε απόθεμα 1,9 μηνών -το χαμηλότερο απόθεμα από τότε που οι Realtors άρχισαν να παρακολουθούν την αγορά το 1982.
Η μέση τιμή πώλησης τον Δεκέμβριο ήταν 309.800 δολάρια, αυξημένη κατά 12,9% σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2019, ενώ αποτελεί την υψηλότερη μέση τιμή μηνός Δεκεμβρίου έχει καταγραφεί ποτέ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης