Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Στην πρώτη του ημέρα ως πρόεδρος, ο Biden εξαΰλωσε 70 χιλ. θέσεις εργασίας

ΗΠΑ: Στην πρώτη του ημέρα ως πρόεδρος, ο Biden εξαΰλωσε 70 χιλ. θέσεις εργασίας
Ένα πρωτόγνωρο αρνητικό ρεκόρ σημείωσε ο νέος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Joe Biden

Ένα πρωτόγνωρο αρνητικό ρεκόρ σημείωσε ο νέος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Joe Biden, καθώς κατά την πρώτη του ημέρα στο οβάλ γραφείο οδήγησε, με τα εκτελεστικά διατάγματα τα οποία υπέγραψε, περίπου 70 χιλιάδες Αμερικανούς εκτός αγοράς εργασίας, όπως αναφέρει η ενημερωτική ιστοσελίδα Breitbar.
Ειδικότερα, ο Biden ανακάλεσε την άδεια της βιομηχανίας Keystone XL, «σκοτώνοντας» εν ψυχρώ 11 χιλιάδες θέσεις απασχόλησης.
Ωστόσο, οι εξωτερικότητες που δημιουργούσε η εν λόγω εταιρεία σημαίνουν ότι άλλοι 60 χιλιάδες εργαζόμενοι αναμένεται να καταφύγουν στο Ταμείο Ανεργίας. 
Οι περισσότεροι πρόεδροι υπόσχονται να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας.
Ο Biden σκότωσε έως και 70.000 θέσεις εργασίας στις πρώτες 24 ώρες του - και το πραγματικό νούμερο μπορεί να είναι ακόμη υψηλότερο.

Σύγκρουση Ρεπουμπλικανών - Δημοκρατικών

Ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Ted Cruz ήλθε σε ανοιχτή σύγκρουση για αυτό το θέμα με τον υπουργό Μεταφορών, Pete Buttigieg.
«Μάλλον η κυβέρνηση των Δημοκρατικών παρουσιάζει έλλειμμα σοβαρότητας.
Μια καλή επιχείρηση, με υποδομές, τη σκότωσαν» είπε ο Ted Cruz.
H απάντηση του Buttigieg ήταν ότι θα δημιουργηθούν νέες, καθαρές και περιβαλλοντικά πιο φιλικές θέσεις εργασίας, με τον Cruz να δηλώνει:
«Αυτά πέσ’ τα στους απολυμένους της Keystone.
Οι συνδικαλιστικές ενώσεις της περιοχής διαμαρτυρήθηκαν - αν και είχαν προσφέρει στήριξη στον Biden.
Πέρα από τα παραπάνω, ο νέος Αμερικανός πρόεδρος έβαλε στοπ στην κατασκευή του τείχους στα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού, το οποίο έργο θα δημιουργούσε 10.500 θέσεις εργασίας.
Τέλος, ανέστειλε τις άδειες εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου, με αποτέλεσμα πολλοί ακόμη εργαζόμενοι να έχουν έλθει αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης