Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χάος στην Ιταλία με τα εμβόλια μετά τις περικοπές της Pfizer

Χάος στην Ιταλία με τα εμβόλια μετά τις περικοπές της Pfizer
Η Ιταλία έπρεπε να μειώσει τους ημερήσιους εμβολιασμούς της κατά περισσότερο από τα 2/3 λόγω καθυστερήσεων στην παράδοση εμβολίων από την Pfizer

Η Ιταλία καλείται να επανεξετάσει τον σχεδιασμό εμβολιασμού κατά του Covid – 19 εάν επιμείνουν τα προβλήματα στον εφοδιασμό,.
Η χώρα έπρεπε ήδη να μειώσει τους ημερήσιους εμβολιασμούς της κατά περισσότερο από τα 2/3 λόγω καθυστερήσεων στην παράδοση εμβολίων από την Pfizer, είπε σε συνέντευξη Τύπου ο Franco Locatelli,, επικεφαλής του ανώτατου συμβουλίου υγείας της Ιταλίας.
Τώρα που η AstraZeneca έχει επίσης προειδοποιήσει για περικοπές στις παραδόσεις των δόσεων – και ενώ αναμένεται το πράσινο φως για την ΕΕ- η Ιταλία ίσως πρέπει να επανασχεδιάσει την εκστρατεία εμβολιασμού, σημείωσε ο Locatelli.
Οι εμβολιασμοί στην Ιταλία έχουν επιβραδυνθεί σε 20.000-25.000 την ημέρα από το υψηλότερο σημείο άνω των 90.000 περίπου πριν από δύο εβδομάδες, δήλωσε η ίδια πηγή την οποία επικαλείται το Reuters.

Η Ιταλία απειλεί με μήνυση την Pfizer

Η Ρώμη έχει απειλήσει να μηνύσει την Pfizer, η οποία ανακοίνωσε ότι επιβραδύνει προσωρινά τον εφοδιασμό προς την Ευρώπη για να κάνει αλλαγές που θα ενισχύσουν την παραγωγή.
Οι παραδόσεις εμβολιασμού της Pfizer στην Ιταλία ήταν 29% χαμηλότερες αυτήν την εβδομάδα και θα μειωθούν κατά 20% την επόμενη εβδομάδα, αν και θα πρέπει να επιστρέψουν στα συμφωνημένα επίπεδα από τον Φεβρουάριο, είπε ο Locatelli.
Και η AstraZeneca έχει επίσης ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι θα μειώσει τις παραδόσεις του εμβολίου στην Ένωση κατά 60% λόγω προβλημάτων παραγωγής.
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων θα αποφασίσει εάν θα εγκρίνει το εμβόλιο της AstraZeneca για χρήση τον Ιανουάριο.

Επανεξέταση σχεδίων

Η Ιταλία αλλά συνολικά και η ΕΕ θα πρέπει να επανεξετάσουν τα σχέδια για τον εμβολιασμό μετά από αυτό δήλωσε ο Locatelli.
«Η μείωση απαιτεί επανεξέταση της διάθεσης εμβολίων που είχαμε αρχικά προβλέψει. Θα πρέπει να εξετάσουμε τα ζητήματα προς τα τέλη Ιανουαρίου », πρόσθεσε.
Στην Ιταλία μόλις 40.300 άτομα έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο εμβολιασμού μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης