Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γερμανία αναμένει 3 εκατ. δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca τον Φεβρουάριο

Η Γερμανία αναμένει 3 εκατ. δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca τον Φεβρουάριο
Είναι ποσότητα μικρότερη της αναμενόμενης, όπως παραδέχθηκε ο Γερμανός υπουργός Υγείας
Σχετικά Άρθρα

Η Γερμανία αναμένει από τη βρετανική φαρμακευτική εταιρία AstraZeneca να παραδώσει 3 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου για τον Covid – 19 τον Φεβρουάριο παρά τα προβλήματα παραγωγής της εταιρείας, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας Jens Spahn στην εφημερίδα Bild am Sonntag.
Η AstraZeneca ενημέρωσε τους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Παρασκευή (22/1) ότι θα μειώσει τις παραδόσεις του εμβολίου στην ΕΕ κατά 60% έως 31 εκατομμύρια δόσεις το πρώτο τρίμηνο του έτους λόγω προβλημάτων παραγωγής, όπως αναφέρει το Reuters.
Η μείωση αποτελεί ένα άλλο πλήγμα για την προσπάθεια εμβολιασμού της Ευρώπης, αφού Pfizer και BioNTech επιβράδυναν την προμήθεια του εμβολίου στην ΕΕ λέγοντας ότι η κίνηση ήταν απαραίτητη λόγω της προσπάθειας για αύξηση της παραγωγής.

Μικρότερη η ποσότητα

«Τα καλά νέα είναι ότι εάν το εμβόλιο AstraZeneca εγκριθεί στα τέλη Ιανουαρίου 2021, αναμένουμε τουλάχιστον 3 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου για τη Γερμανία τον Φεβρουάριο», δήλωσε ο Spahn.
Ο Γερμανός υπουργός Υγείας πάντως παραδέχθηκε ότι πρόκειται για μία ποσότητα μικρότερη της αναμενόμενης.
Η καθυστέρηση καταδεικνύει ότι η παραγωγή εμβολίων είναι πολύ πιο περίπλοκη από ό, τι πίστευαν τα μέσα ενημέρωσης.
Ο Spahn υποσχέθηκε εκ νέου ότι, η κυβέρνηση θα είναι σε θέση να εμβολιάσει όλους τους πολίτες που το επιθυμούν μέχρι το καλοκαίρι 2021.
Τέλος απέρριψε την κριτική ότι η Γερμανία υπολείπεται άλλων χωρών στην εμβολιαστική κούρσα.
«Μπορούμε να κάνουμε ουσιαστικές συγκρίσεις σε δύο ή τρεις μήνες», δήλωσε ο Spahn, προσθέτοντας ότι η Γερμανία είχε αποφασίσει να ξεκινήσει με εμβολιασμούς σε γηροκομεία, τους οποίους χαρακτήρισε ως πιο περίπλοκο και χρονοβόρο έργο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης