Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη Βρετανού καθηγητή: Και μετά τις δύο δόσεις εμβολίου μπορεί κάποιος να μεταδόσει τον κορωνοϊό

Αποκάλυψη Βρετανού καθηγητή: Και μετά τις δύο δόσεις εμβολίου μπορεί κάποιος να μεταδόσει τον κορωνοϊό
Ο αναπληρωτής επικεφαλής των υγειονομικών υπηρεσιών της Αγγλίας, καθηγητής Jonathan Van Tam καταρρίπτει τις πιθανότητες ανοσίας της αγέλης
Σχετικά Άρθρα

Νέα δεδομένα, που ανατρέπουν τις φιλόδοξες ελπίδες για το πρόγραμμα εμβολιασμών και την περίφημη ανοσία της αγέλης, έρχονται συνεχώς στη δημοσιότητα από επιστήμονες.
Ο αναπληρωτής επικεφαλής των υγειονομικών υπηρεσιών της Αγγλίας, καθηγητής Jonathan Van Tam μιλώντας στο BBC τόνισε πως «οι άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού αποδεικνύεται ότι θα μπορούσαν να μεταδώσουν τον ιό σε άλλους» για το λόγο αυτό είναι απαραίτητο και μετά το εμβόλιο να τηρούν τα μέτρα προφύλαξης.

Η μετάδοση είναι πιθανή και μετά από τις 2 δόσεις

«Ακόμη κι αν κάνει κάποιος και τις δύο δόσεις εμβολίου μπορεί και πάλι να μεταφέρει τον ιό σε κάποιον άλλο κι έτσι οι αλυσίδες της μετάδοσης να συνεχιστούν.
Εάν αλλάξουμε τη συμπεριφορά μας μπορούμε να μεταδώσουμε τον ιό διατηρώντας σε υψηλό επίπεδο τον αριθμό των κρουσμάτων και βάζοντας σε κίνδυνο άλλους που επίσης χρειάζονται εμβόλιο αλλά βρίσκονται πιο χαμηλά στη λίστα προτεραιότητας» υπογράμμισε.
Ο Βρετανός καθηγητής ανέφερε ακόμη ότι «κανένα εμβόλιο δεν ήταν ποτέ 100% αποτελεσματικό, επομένως δεν υπάρχει εγγυημένη προστασία»  και πρόσθεσε πως οι επιστήμονες «δεν γνωρίζουν ακόμη τον αντίκτυπο του εμβολίου στη μετάδοση».
Σημείωσε ακόμη τα εμβόλια προσφέρουν "ελπίδα", αλλά τα ποσοστά μόλυνσης πρέπει να μειωθούν γρήγορα.


bbc.JPG


Πρόβλημα η καθυστέρηση στην επανάληψη της δόσης

Ο βρετανός καθηγητής υποστηρίζει ακόμη ότι οι άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί δεν έχουν ανοσία για τις πρώτες 2 με 3 εβδομάδες, διάστημα κατά το οποίο θα μπορούσαν να προσβληθούν από τον κορωνοΐό.
Για το λόγο αυτό θα πρέπει να είναι προσεκτικοί ώστε να δώσουν την ευκαιρία στον οργανισμό τους να αποκτήσει μια ανοσολογική απόκριση.
Την ίδια στιγμή ο Dr Chaand Nagpaul, επικεφαλής των υγειονομικών υπηρεσιών της Αγγλίας, δήλωσε επίσης στο BBC ότι υπάρχουν "αυξανόμενες ανησυχίες ότι το εμβόλιο θα μπορούσε να καταστεί λιγότερο αποτελεσματικό εάν η επανάληψη της δόσης γίνει μετά από 12 εβδομάδες.
Αυτό αφορά τις σημαντικές καθυστερήσεις στις παραδόσεις των εμβολίων από τις φαρμακευτικές, με τον καθηγητή Van-Tam να υπογραμμίζει πως «η ερώτηση που δεν έχει ακόμη απαντηθεί είναι: εάν λόγω των καθυστερήσεων των εμβολίων είναι καλύτερο να βάλουμε φρένο στον εμβολιασμό ή στις επαναληπτικές δόσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης