Τελευταία Νέα
Διεθνή

Weber (ΕΛΚ): Η ΕΕ πρέπει να τιμωρήσει τον Putin για τις χιλιάδες συλλήψεις στη Ρωσία

Weber (ΕΛΚ): Η ΕΕ πρέπει να τιμωρήσει τον Putin για τις χιλιάδες συλλήψεις στη Ρωσία
«Είναι απαράδεκτο ότι η ρωσική ηγεσία προσπαθεί να τελειώσει γρήγορα με τις αυξανόμενες διαδηλώσεις» δήλωσε ο Manfred Weber
Σχετικά Άρθρα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να τιμωρήσει τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin για τη σύλληψη του επικριτή του Κρεμλίνου Alexey Navalny, αλλά και χιλιάδων υποστηρικτών του, με στοχευμένες οικονομικές κυρώσεις, δήλωσε ο ηγέτης της μεγαλύτερης πολιτικής συμμαχίας εντός της ΕΕ, Manfred Weber.
Η αστυνομία συνέλαβε περισσότερους από 3.000 ανθρώπους και προχώρησε σε χρήση βίας για να διαλύσει χθες διαδηλώσεις, που έγιναν σε ολόκληρη τη Ρωσία για την υποστήριξη του Alexey Navalny ο οποίος συνελήφθη το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, καθώς επέστρεφε στη Ρωσία από τη Γερμανία, για πρώτη φορά από τότε που δηλητηριάστηκε από νευροπαραλυτικό παράγοντα.

«Είναι απαράδεκτες οι χιλιάδες συλλήψεις»

«Είναι απαράδεκτο ότι η ρωσική ηγεσία προσπαθεί να τελειώσει γρήγορα με τις αυξανόμενες διαδηλώσεις, συλλαμβάνοντας χιλιάδες διαδηλωτές» δήλωσε (RND newspaper group) ο Weber, υψηλόβαθμος Γερμανός συντηρητικός και επικεφαλής της κεντροδεξιάς ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
«Οι Ευρωπαίοι υπουργοί των Εξωτερικών δεν επιτρέπεται να το αποφύγουν αυτό, για μια ακόμη φορά και να περιοριστούν σε γενικές εκκλήσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Η ΕΕ να χτυπήσει εκεί που πονάει ο Putin»

«Η ΕΕ πρέπει να χτυπήσει εκεί που πραγματικά πονάει το σύστημα Putin -και το σημείο αυτό, είναι τα χρήματα» είπε ο Weber.
Έτσι, η ΕΕ θα πρέπει να κόψει τις συναλλαγές χρημάτων από τον εσωτερικό κύκλο (των ανθρώπων) του Putin» πρόσθεσε ο ίδιος.
Επιπρόσθετα, μία απειλή τερματισμού του αγωγού Nord Stream 2, ο οποίος στοχεύει στο διπλασιασμό της παροχής φυσικού αερίου από τη Ρωσία στη Γερμανία, πρέπει να παραμείνει στο τραπέζι, σύμφωνα με τον Γερμανό πολιτικό .

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης