Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fauci (ΗΠΑ): Πιο θανατηφόρα η βρετανική μετάλλαξη Covid-19, πιο επικίνδυνη και ανησυχητική της Ν.Αφρικής

Fauci (ΗΠΑ): Πιο θανατηφόρα η βρετανική μετάλλαξη Covid-19, πιο επικίνδυνη και ανησυχητική της Ν.Αφρικής
Το βρετανικό στέλεχος της μετάλλαξης του COVID-19 είναι πιο θανατηφόρο υποστηρίζει ο Δρ Anthony Fauci, αλλά το στέλεχος της Νότιας Αφρικής καθιστά τα εμβόλια λιγότερο αποτελεσματικά, οπότε είναι πιο  επικίνδυνο

Το βρετανικό στέλεχος της μετάλλαξης του COVID-19 είναι πιο θανατηφόρο με βάση «προκαταρκτικά δεδομένα των Βρετανών επιστημόνων», υποστηρίζει ο Δρ Anthony Fauci, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ, ωστόσο ο ίδιος ανησυχεί περισσότερο για το στέλεχος της Νότιας Αφρικής που καθιστά τα εμβόλια λιγότερο αποτελεσματικά.
Nωρίτερα, σε δηλώσεις του ο δρ Fauci προειδοποίησε ότι τα υπάρχοντα εμβόλια κατά του κορωνοϊού ενδέχεται να χρειαστούν αναβάθμιση προκειμένου να αντιμετωπίσουν την βρετανική και νοτιοαφρικάνικη μετάλλαξη.
«Τις παίρνουμε πολύ στα σοβαρά» είπε ο καθηγητής σε ερώτηση για τις νέες μεταλλάξεις του κορωνοϊού κατά τη διάρκεια συνεδρίασης σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας στο Νταβός.
Η αποτελεσματικότητα των υπαρχόντων εμβολίων υποδηλώνει ότι «θα είναι αποτελεσματικά έναντι τόσο των μεταλλάξεων της Νότιας Αφρικής όσο και του Ηνωμένου Βασιλείου, αρκεί να φτιάξουμε αναβαθμισμένες εκδόσεις, δεδομένου ότι πρόκειται για μια δυναμική κατάσταση.
Παρόλο που τώρα τα εμβόλια φαίνεται να είναι σε θέση να δουλέψουν εναντίον τους, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για αναβάθμιση» πρόσθεσε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης