Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συναγερμός λόγω covid στην Κίνα - Έξαρση κρουσμάτων ενόψει του νέου σεληνιακού έτους

Συναγερμός λόγω covid στην Κίνα - Έξαρση κρουσμάτων ενόψει του νέου σεληνιακού έτους
Ένας ακόμα θάνατος καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο
Σχετικά Άρθρα

Παραμένει ο συναγερμός στην Κίνα για την έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφεται σχεδόν από τις αρχές του 2021 σε διάφορες επαρχίες κοντά στο Πεκίνο.
Ήδη οι αρμόδιες αρχές έχουν θέσει σε εφαρμογή αυστηρά περιοριστικά μέτρα σε μετακινήσεις και συναθροίσεις, έχουν επιβάλλει lockdown και έχουν προχωρήσει σε μαζικά τεστ σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν την περαιτέρω διασπορά του ιού, ενόψει μάλιστα και των εορτασμών του νέου σεληνιακού έτους, περίοδο κατά την οποία εκατομμύρια Κινέζοι μετακινούνται προς τις ιδιαίτερες πατρίδες τους.
Πάντως, οι φόβοι για περαιτέρω επιδείνωση της επιδημίας που κατ’επέκταση θα οδηγήσουν και σε νέους περιορισμούς, έχουν οδηγήσει σε σημαντική μείωση της τάξης άνω του 70% στις κρατήσεις σε σχέση με το 2019.

Ένας ακόμα θάνατος

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Δευτέρα 25/1 ενημερώθηκε για έναν νέο θάνατο εξαιτίας της COVID-19 και την επιβεβαίωση 82 κρουσμάτων του SARS-CoV-2, από 124 που ήταν την προηγουμένη.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, τα 69 από τα νέα κρούσματα οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα.
Στα νοσοκομεία της Κίνας νοσηλεύονται 1.885 ασθενείς με την COVID -19 (+35 σε σχέση με την προηγουμένη), εκ των οποίων 110 σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση (+1).
Επισήμως, οι νεκροί ανέρχονται σε 4.636 επί συνόλου 89.197 μολύνσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης