Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Σε χαμηλό τριών εβδομάδων τα κρούσματα covid – Αρχίζουν οι έρευνες του ΠΟΥ

Κίνα: Σε χαμηλό τριών εβδομάδων τα κρούσματα covid – Αρχίζουν οι έρευνες του ΠΟΥ
Αποδίδουν τα περιοριστικά μέτρα που επέβαλαν οι κινεζικές αρχές
Σχετικά Άρθρα

Σε χαμηλό τριών εβδομάδων διαμορφώθηκαν το τελευταίο 24ωρο τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Κίνα, όπου από σήμερα Πέμπτη 28/1 αναμένεται να αρχίσουν οι έρευνες του ΠΟΥ για την προέλευση της πανδημίας.
Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες αναφέρθηκαν 54 νέες μολύνσεις από 75 που ήταν την προηγούμενη.
Πρόκειται για τον χαμηλότερο αριθμό κρουσμάτων που ανακοινώνεται από την 8η Ιανουαρίου, όταν γινόταν λόγος για 33.
Στα νοσοκομεία της Κίνας νοσηλεύονται 1.820 ασθενείς με την COVID-19 (- 42 σε σχέση με την προηγουμένη), εκ των οποίων 105 σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση (- 6).
Συνολικά οι νεκροί ανέρχονται σε 4.636 επί συνόλου 89.326 μολύνσεων.

Μαζικοί εμβολιασμοί

Μετά την έξαρση κρουσμάτων που καταγράφηκε τις τελευταίες τουλάχιστον τρεις εβδομάδες, οι αρχές της Κίνας έλαβαν άμεσα αυστηρά περιοριστικά μέτρα, θέτοντας τρεις πόλεις και 28 εκατομμύρια κατοίκους σε lockdown, έκαναν μαζικά τεστ στους πολίτες ενώ τρέχουν ένα πρόγραμμα εμβολιασμού με απώτερο στόχο να έχουν εμβολιαστεί 50 εκατομμύρια Κινέζοι έως την Κινέζικη Πρωτοχρονιά που είναι στα μέσα Φεβρουαρίου.

Αρχίζει την έρευνα ο ΠΟΥ

Εν τω μεταξύ, την έρευνα του για το πώς, το που και το πότε ξέσπασε η πανδημία στην πόλη Ουχάν αρχίζει η διεθνής ομάδα του ΠΟΥ, καθώς τα 13 μέλη του βγαίνουν σήμερα Πέμπτη 28/1 από την 14ημερη καραντίνα, στην οποία είχαν τεθεί.
Η έρευνα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον μια και πέρα από τα κρίσιμα επιστημονικά ερωτήματα που θέλουν απάντηση, υπάρχουν και πολιτικές παρενέργειες καθώς το Πεκίνο θέλει να δείξει στη διεθνή κοινότητα πως κινήθηκε με ταχύτητα, αξιοπιστία και διαφάνεια για την αντιμετώπιση του ιού.
Άλλωστε δεν λείπουν οι καταγγελίες Κινέζων ότι έχουν δεχθεί ιδιαίτερες πιέσεις και αποκλεισμούς προκειμένου να μην έρθουν σε επαφή με την αντιπροσωπεία του ΠΟΥ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης