Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρώτη... σε χειρότερες αποδόσεις το 2020 η Franklin Templeton

Πρώτη... σε χειρότερες αποδόσεις το 2020 η Franklin Templeton
Η Franklin Templeton, έχει πλέον 1,5 τρισ. υπό διαχείριση κεφάλαια
Ως ο χειρότερος διαχειριστής κεφαλαίων λιανικής... αναδείχθηκε η Franklin Templeton, καθώς είχε τις χειρότερες αποδόσεις στον κόσμο το 2020.
Οι επενδυτές αναίρεσαν σχεδόν 50 δισ. δολάρια από τον αμερικανικό όμιλο, σηματοδοτώντας το τελευταίο σημάδι ότι αγωνίζεται να διαχειριστεί τις περιουσίες που του εμπιστεύονται.

Επιδόσεις... δεκαετίας

Ο διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων που εδρεύει στην Καλιφόρνια έχει υποστεί για περισσότερο από μισή δεκαετία πτώση, κρατώντας επανειλημμένα το στέμμα του διαχειριστή επενδύσεων με τις χειρότερες αποδόσεις.
Οι πελάτες απέσυραν καθαρά 48,3 δισ. δολάρια από τα αμοιβαία κεφάλαια της Franklin Templeton πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία από τον πάροχο δεδομένων Morningstar.
Και αυτό έγινε παρά τις προσπάθειες του ομίλου τα τελευταία χρόνια να βελτιώσει τη θέση του, η οποία περιελάμβανε την ανάδειξη της Jennifer Johnson, μέλους της ιδρυτικής οικογένειας, ως διευθύνουσα σύμβουλο και στη συνέχεια την ανακοίνωση της εξαγοράς του αντίπαλου διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων Legg Mason τον Φεβρουάριο.
franklin.JPG
Τα υπό διαχείριση κεφάλαια

Η Franklin Templeton, έχει πλέον 1,5 τρισ. υπό διαχείριση κεφάλαια, ωστόσο η επενδυτική απόδοση ορισμένων από τις μεγαλύτερες στρατηγικές της «ήταν υπό πίεση, η οποία συνέβαλε στις εκροές».
«Αυτός ο τύπος χαμηλής απόδοσης δεν είναι ασυνήθιστος σε μια αγορά που βασίζεται στην ορμή», ανέφερε η ανακοίνωση του ομίλου.
Ένας από τους πιο γνωστούς διαχειριστές χαρτοφυλακίου της Franklin Templeton, ο Michael Hasenstab, ήταν μεταξύ εκείνων με τις χειρότερες αποδόσεις, λόγω του καταστροφικού στοιχήματος ότι οι τιμές των ομολόγων θα πέσουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης