Διεθνή

ΗΠΑ: Διακοπή συνεργασίας Trump με δικηγόρους που εργάζονταν για την υπεράσπισή του στη δίκη του

ΗΠΑ: Διακοπή συνεργασίας Trump με δικηγόρους που εργάζονταν για την υπεράσπισή του στη δίκη του
Πλέον, δεν είναι σαφές ποιος θα εκπροσωπεί τον D. Trump στη δίκη του στη Γερουσία
Σχετικά Άρθρα

Aποχώρησαν από τη νομική ομάδα του τέως προέδρου των ΗΠΑ, D. Trump, δύο δικηγόροι που εργάζονταν για την υπεράσπισή του στη δίκη του στη Γερουσία, ανέφερε πηγή με γνώση του θέματος, κάνοντας λόγο για μια κοινή συναινέσει απόφαση.
Συγκριμένα, αποχώρησαν ο Butch Bowers και η Deborah Barbier, δύο δικηγόροι από την Νότια Καρολίνα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, που σημείωσε ότι η απόφαση λήφθηκε «κοινή συναινέσει».
Ωστόσο, τη συνεργασία του διέκοψαν τρεις ακόμα δικηγόροι που συνδέονται με την ομάδα, ο Joshua Howard, από τη Βόρεια Καρολίνα και οι Johnny Gasser και Greg Harris από τη Νότια Καρολίνα, σύμφωνα με άλλη πηγή.
Μια τρίτη πηγή έκανε λόγο για διαφωνία του D. Trump με τον Butch Bowers σε ό,τι αφορά τη στρατηγική ενόψει της δίκης.
Ο D. Trump εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα μαζικής εκλογικής νοθείας στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου τις οποίες κέρδισε ο πρόεδρος J. Biden, γεγονός που αφήνει μετέωρη την νομική ομάδα υπεράσπισής του, αφού ετοιμάζεται για μια δίκη που ξεκινά στις 9 Φεβρουαρίου στην Γερουσία για να εξετάσει ένα άρθρο παραπομπής που ψήφισε η Βουλή των Αντιπροσώπων κατηγορώντας τον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ για «υποκίνηση εξέγερσης» μετά την εισβολή οπαδών του στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου.
Πλέον, δεν είναι σαφές ποιος θα εκπροσωπεί τον D. Trump στη δίκη.
«Οι προσπάθειες των Δημοκρατικών να παραπέμψουν έναν πρόεδρο που έχει ήδη αποχωρήσει από την εξουσία είναι εντελώς αντισυνταγματικές και τόσο επιζήμιες για τη χώρα μας», δήλωσε ο σύμβουλος του D. Trump , προσθέτοντας πως «στην πραγματικότητα, 45 γερουσιαστές έχουν ήδη ψηφίσει ότι αυτό είναι αντισυνταγματικό. Έχουμε κάνει πολλή δουλειά, αλλά δεν έχουμε λάβει τελική απόφαση για τη νομική μας ομάδα, η οποία θα ληφθεί σύντομα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης