Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Νέες διαδηλώσεις υπέρ Navalny - Υπό κράτηση 261 άτομα

Ρωσία: Νέες διαδηλώσεις υπέρ Navalny - Υπό κράτηση 261 άτομα
Στους δρόμους πόλεων στη Σιβηρία και τη ρωσική Άπω Ανατολή για δεύτερο συνεχές σαββατοκύριακο βγήκαν εκ νέου οι υποστηρικτές του Navalny
Σχετικά Άρθρα

Υπό κράτηση έθεσε η ρωσική αστυνομία 261 άτομα σε διαδηλώσεις που έγιναν την Κυριακή 31/1 σε διάφορες πόλεις της Ρωσίας, χωρίς σχετική άδεια, υπέρ της απελευθέρωσης του φυλακισμένου επικριτή του Κρεμλίνου Α. Navalny, όπως ανακοίνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση OVD-Info που παρακολουθεί τις διαδηλώσεις.
Στους δρόμους πόλεων στη Σιβηρία και τη ρωσική Άπω Ανατολή για δεύτερο συνεχές σαββατοκύριακο βγήκαν εκ νέου οι υποστηρικτές του Navalny, παρά τις προειδοποιήσεις της αστυνομίας.
Πρόκειται για διαδηλώσεις που εντάσσονται στην εκστρατεία υπέρ της απελευθέρωσης του σφοδρού επικριτή του προέδρου Putin, του Α. Navalny, ο οποίος συνελήφθη στις 17 Ιανουαρίου επιστρέφοντας από τη Γερμανία, όπου ανάρρωνε από τη δηλητηρίαση του με νευροτοξικό παράγοντα.
Ο 44χρονος πολιτικός Navalny κατηγορεί τον Putin ότι διέταξε την απόπειρα δολοφονίας του, κάτι που όμως διαψεύδει το Κρεμλίνο.
Η αστυνομία στο Βλαδιβοστόκ απέτρεψε τους διαδηλωτές να φτάσουν στο κέντρο της πόλης, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν κοντά στα παγωμένα νερά του Κόλπου Αμούρ και να περπατούν στον πάγο σε θερμοκρασίες περίπου μείον 13 βαθμών Κελσίου.

Στη Μόσχα

Στη Μόσχα οι υποστηρικτές του Navalny θα πραγματοποιήσουν πορεία κοντά στο Κρεμλίνο και το κεντρικό κτίριο της FSB (Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας).
Ήδη, η αστυνομία έχει προειδοποιήσει ότι δεν έχει δοθεί άδεια για τις διαδηλώσεις, θα θεωρηθούν παράνομες και θα διαλυθούν όπως και το προηγούμενο σαββατοκύριακο.
Όπως έκανε γνωστό η αστυνομία προ ημερών, θα κλείσουν επτά σταθμοί του μετρό και θα περιοριστεί η κίνηση των πεζών στην περιοχή λόγω των σχεδιαζόμενων διαδηλώσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης