Τελευταία Νέα
Διεθνή

Knot (ΕΚΤ): Οι ελπίδες για οικονομική ανάκαμψη τροφοδοτούν την άνοδο στα διεθνή χρηματιστήρια

Knot (ΕΚΤ): Οι ελπίδες για οικονομική ανάκαμψη τροφοδοτούν την άνοδο στα διεθνή χρηματιστήρια
«Οι χρηματιστηριακές αγορές πιθανότατα προδικάζουν τη διάθεση εμβολίων και το άνοιγμα των οικονομιών» δήλωσε ο Ολλανδός τραπεζίτης
Σχετικά Άρθρα

Η συνεχιζόμενη άνοδος στα χρηματιστήρια παγκοσμίως είναι το αποτέλεσμα των αυξανόμενων ελπίδων για οικονομική ανάκαμψη και δεν σημαίνει απαραίτητα πως οι αξίες είναι υπερβολικά διογκωμένες δήλωσε ο Klaas Knot, μέλος του διοικητικού συμβουλίου Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).
«Βλέπουμε σίγουρα υψηλές αποτιμήσεις», είπε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ολλανδίας σε συνέντευξή του στην ολλανδική δημόσια τηλεόραση.
«Οι χρηματιστηριακές αγορές πιθανότατα προδικάζουν τη διάθεση εμβολίων και το άνοιγμα των οικονομιών.
Ίσως εισερχόμαστε στη νέα δεκαετία με ορμή», συμπλήρωσε.

Προειδοποίηση στους μικρούς επενδυτές

«Επίσης, τα επιτόκια βρίσκονται χαμηλά, κάτι που είναι σημαντικό για αποτιμήσεις μετοχών και οδηγεί σε υψηλότερες τιμές», συνέχισε.
Ωστόσο, ο Knot προειδοποίησε μεμονωμένους επενδυτές να μην συμμετάσχουν στα πρόσφατα ράλι σε εταιρείες όπως αυτό της GameStop.
«Εάν γίνει ένα ράλι μεταξύ ατόμων και επαγγελματιών επενδυτών, είναι σαφές ποιος θα υποφέρει στο τέλος: ο μικρός επενδυτής», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο Ολλανδός τραπεζίτης εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για τις πιθανότητες οικονομικής ανάκαμψης αργότερα μέσα στο 2021 καθώς τα εμβόλια για τον Covid θα μπορούσα να δώσουν ένα τέλος στα lockdowns παγκοσμίως.
«Το 2021 πιθανότατα θα έχει δύο πρόσωπα», ανέφερε.
«Οι εμβολιασμοί προσφέρουν την προοπτική μιας διέλευσης από αυτήν την κρίση και ενός πολύ καλύτερου δεύτερου εξαμήνου του έτους», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης