Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Συμβιβαστική πρόταση 10 Ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών για το πακέτο τόνωσης

ΗΠΑ: Συμβιβαστική πρόταση 10 Ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών για το πακέτο τόνωσης

Συμβιβασμό προτείνουν Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές στον Biden για το πακέτο οικονομικής στήριξης

Σχετικά Άρθρα

Ομάδα 10 μετριοπαθών Ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών πρότειναν στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Joe Biden, να επανεξετάσει το πακέτο οικονομικής τόνωσης για την πανδημία, ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων.
Αναφέρουν πως επιδιώκουν μία συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο προκειμένου να καταλήξουν σε έναν συμβιβασμό, που θα μπορούσε να κερδίσει άμεσα διακομματική στήριξη στο σώμα.
Σε μια επιστολή προς τον Biden, οι Susan Collins, Lisa Murkowski, Mitt Romney και επτά άλλοι γερουσιαστές δήλωσαν ότι θα παρουσιάσουν τη Δευτέρα (1/2) την πρότασή τους για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού.
Η πρόοδος του πακέτου του Biden για τη στήριξη πολιτών και επιχειρήσεων θα είναι μια πρώιμη δοκιμασία της υπόσχεσης του νέου προέδρου των ΗΠΑ να τα καταφέρει, πέραν του πολιτικού χάσματος με τους Ρεπουμπλικάνους, αναφέρει το Reuters.

Αντιδράσεις για το κόστος του πακέτου

Ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι, που έχουν χάσει τον έλεγχο της Γερουσίας, αντιδρούν στο κόστος του πακέτου, ενώ άλλοι ζητούν πιο στοχοθετημένα μέτρα.
«Η πρότασή μας αντικατοπτρίζει πολλές από τις δηλωμένες προτεραιότητές σας, και με την υποστήριξή σας, πιστεύουμε ότι αυτό το σχέδιο θα μπορούσε να εγκριθεί γρήγορα από το Κογκρέσο με διμερή στήριξη», έγραψε η ομάδα στην επιστολή, στην οποία οι υπογράφοντες περιλάμβαναν επίσης τους Bill Cassidy, Shelley Moore Capito, Todd Young, Jerry Moran, Michal Rounds.
Ο Rob Portman, ο οποίος ανακοίνωσε ότι δεν θα επιδιώξει την επανεκλογή του το 2022, υπέγραψε επίσης την επιστολή, η οποία ανέφερε ότι η ομάδα επιθυμεί να «συνεργαστεί με καλή πίστη» με τη νέα κυβέρνηση.

Υποχωρήσεις

Αναφέρουν ότι, το σχέδιό τους απηχεί το αίτημα του Biden για μεγαλύτερη χρηματοδότηση στην κατεύθυνση ενίσχυσης εμβολίων και δοκιμών, καθώς και υποστήριξη για σχολεία και κέντρα φροντίδας παιδιών.
Ωστόσο, σημειώνουν, πως η πρότασή τους θα περιλαμβάνει πιο στοχευμένη ενίσχυση για οικογένειες που έχουν ανάγκη και πρόσθετα κεφάλαια για μικρές επιχειρήσεις .
Δεν προσδιόρισαν το συνολικό κόστος για το συμβιβαστικό νομοσχέδιο, αλλά τα χρήματα από το προηγούμενο σχέδιο για την πανδημία το 2020 παραμένουν αδιάθετα.
Ο Brian Deese, οικονομικός σύμβουλος του Biden δήλωσε στο CNN ότι ο Λευκός Οίκος είχε μελετήσει την επιστολή και θα επανεξετάσει το θέμα.
Το Κογκρέσο, που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς, πρόκειται να κινηθεί αυτήν την εβδομάδα επί του σχεδίου του Biden για τη στήριξη πολιτών και επιχειρήσεων στις ΗΠΑ, που έχουν πληγεί από την πανδημία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης