Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έφτασαν οι πρώτες δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik V στη Βοσνία Ερζεγοβίνη

Έφτασαν οι πρώτες δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik V στη Βοσνία Ερζεγοβίνη
Γαλλία: «Ναι» στο Sputnik V εάν δώσει «πράσινο φως» o ΕΜΑ
Σχετικά Άρθρα
Η πρώτη παρτίδα του ρωσικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού Sputnik V έφθασε σήμερα (1/2) στο αεροδρόμιο του Σαράγεβο, μετέδωσε το εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης RTRC.
Όπως δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Δημοκρατίας της Σερβίας στην Μόσχα, η πρώτη παρτίδα του ρωσικού εμβολίου Sputnik V έφθασε στο αεροδρόμιο του Σαράγεβο και η δεύτερη παρτίδα του εμβολίου αναμένεται να φθάσει στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου.

Γαλλία: «Ναι» στο Sputnik V εάν δώσει «πράσινο φως» o ΕΜΑ

Η Γαλλία
δεν αποκλείει τη χρήση του ρωσικού εμβολίου Sputnik V στην εκστρατεία μαζικής ανοσοποίησης, δεδομένου ότι το εμβόλιο αποδεικνύεται αποτελεσματικό, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στον ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό Franceinfo .
Ο αξιωματούχος σημείωσε ότι όταν του ζητηθεί, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων θα εξετάσει το Sputnik V «χωρίς να εξετάσει την εθνικότητά του».
«Εάν ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων θεωρήσει ότι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό, η Ανώτατη Γαλλική Αρχή Υγείας θα πραγματοποιήσει την ίδια αξιολόγηση και προφανώς μπορεί να δοθεί στους Γάλλους πολίτες» δήλωσε ο Ατάλ.
Η Γαλλία ξεκίνησε τους εμβολιασμούς στις 27 Δεκεμβρίου, χρησιμοποιώντας τα εμβόλια των Pfizer / BioNtech και Moderna μετά την έγκρισή τους από την ΕΕ και τις εθνικές υγειονομικές αρχές.
Την περασμένη εβδομάδα, η ΕΕ ενέκρινε επίσης το εμβόλιο που ανέπτυξε η AstraZeneca, το οποίο αναμένεται να αποδώσει 80 εκατομμύρια δόσεις το πρώτο τρίμηνο του 2021.
Ο ίδιος εκτίμησε ότι περίπου 2,5 εκατομμύρια Γάλλοι υπήκοοι θα λάβουν την πρώτη τους δόση και 1,5 εκατομμύρια θα εμβολιαστούν για δεύτερη φορά μέχρι το τέλος αυτού του μήνα, προσθέτοντας ότι οι μειώσεις δόσεων από την Pfizer και τη Moderna αναμενόταν να αντισταθμιστούν από τις αποστολές AstraZeneca.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης