Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλό πενταμήνου η τουρκική λίρα - Το 1 δολ. ισοδυναμεί με 7.16987 λίρες

Σε υψηλό πενταμήνου η τουρκική λίρα - Το 1 δολ. ισοδυναμεί με 7.16987 λίρες
Για την άνοδο της τουρκικής λίρας έχουν συμβάλει τα μακροοικονομικά στοιχεία (1/2)
Σχετικά Άρθρα

Σε ράλι επιδίδεται η λίρα την πρώτη ημέρα του Φεβρουαρίου 2021 με την ισοτιμία έναντι του δολαρίου να έχει υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Αύγουστο (2020), σημειώνει δηλαδή υψηλό πενταμήνου.
Περί τις 18:30 ώρα Ελλάδος το τουρκικό νόμισμα έναντι του αμερικανικού δολαρίου ενισχυόταν σχεδόν στο 7,16987, επίπεδο στο οποίο τελευταία φορά διαπραγματεύθηκε τον Αύγουστο του προηγούμενου έτους.

Μεταποίηση και λιανικές πωλήσεις στέλνουν τη λίρα στα ύψη

Για την άνοδο της τουρκικής λίρας έχουν συμβάλει τα μακροοικονομικά στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας σήμερα (1/2/2021).
Πιο αναλυτικά, ο Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών ΡΜΙ της IHS Markit αναφορικά με τη μεταποίηση σημείωσε άλμα στις 54,4 μονάδες τον Ιανουάριο 2021 από τις 50,8 μονάδες τον προηγούμενο μήνα (Δεκ. 2020)
Παράλληλα, οι λιανικές πωλήσεις για την Κωνσταντινούπολη ενισχύθηκαν περισσότερο από 15% σε ετήσια βάση, με τις χονδρικές πωλήσεις να αυξάνονται ακόμη περισσότερο πέραν του 18%.
Πάντως, μετά την έλευση του νέου επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας σημειώνεται «αέρας» αλλαγής σχετικά με την πορεία της τουρκικής οικονομίας.

Screenshot.png
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης