Διεθνή

Ολλανδία: Το Άμστερνταμ κατεβάζει διακόπτες στα «Κόκκινα Φανάρια» - Κλείνει και τα καφέ της κάνναβης

Ολλανδία: Το Άμστερνταμ κατεβάζει διακόπτες στα «Κόκκινα Φανάρια» - Κλείνει και τα καφέ της κάνναβης
Όχι πια coffee shops και βιτρίνες με ζωντανές... κούκλες στο Άμστερνταμ

Η δημοτική αρχή του Άμστερνταμ θα κληθεί να αποφασίσει και να ψηφίσει νέο νόμο που προβλέπει τη μεταφορά του «ερωτικού κέντρου» της πόλης μακριά από το κέντρο όπου βρίσκεται σήμερα, με σκοπό να το «καθαρίσουν» από τη φήμη του σεξ και των ναρκωτικών που το συνοδεύει και να προσελκύσουν «καλύτερης ποιότητας» τουρισμό.
Πριν από την πανδημία Covid-19, το 'Αμστερνταμ είναι γνωστό για την ακμάζουσα νυχτερινή ζωή και τα καφέ και μπαρ που πωλούν κάνναβη, βάσει της πολιτικής ανοχής στη χρήση ναρκωτικών που έχει υιοθετήσει, προσελκύοντας 20 εκατομμύρια τουρίστες ετησίως.
Η κάνναβη είναι διαθέσιμη σε καφετέριες στο Σίνγκελ του Άμστερνταμ, όπου είναι η περιοχή με τα κόκκινα φώτα και επιτρέπεται επίσης η πορνεία.
Η δήμαρχος Femke Halsema ζητά πολιτική υποστήριξη για να ελαττώσει τους τουρίστες που έρχονται στην πόλη μόνο και μόνο για να «φτιαχτούν».

Το κέντρο του Άμστερνταμ αλλάζει...

Yπέβαλε ήδη τα σχέδια για να απομακρύνει τα πορνεία με τις βιτρίνες του σεξ και τα μαγαζιά με την κάνναβη εκτός κεντρικού κόμβου, σε ειδικά διαμορφωμένη περιοχή, ώστε να καταστήσει το κέντρο πιο φιλικό για τους κατοίκους του, να «ενισχυθεί η πολιτιστική πολυμορφία και η τοπική ταυτότητα», καθώς και να δημιουργηθεί «πιο προσιτός δημόσιος χώρος και περισσότερη πρασινάδα».
Οι τουριστικές περιηγήσεις στο δρόμο των βιτρινών του σεξ ως τουριστικό αξιοθέατο, θεωρήθηκαν «ασεβείς» για τις εργαζόμενες και εργαζόμενους του σεξ και έχουν ήδη απαγορευτεί από την 1η Απριλίου 2020.
Με τη μεταφορά της ζώνης, η δήμαρχος ελπίζει να βελτιώσει τα δικαιώματα των εργαζομένων του σεξ καθώς και να μειώσει την εμπορία ανθρώπων και την εγκληματικότητα.
Επίσης, εξετάζεται η μείωση του αριθμού των καφέ που πωλούν κάνναβη, όπως και η απαγόρευση των ξένων τουριστών να σερβίρονται σε αυτές, μια κίνηση που είναι πιθανό να εγείρει αντιδράσεις από τοπικούς συμβούλους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης