Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Trump έβγαλε 70 εκατ. δολάρια, τους δύο μήνες του πολέμου ανατροπής του εκλογικού αποτελέσματος

O Trump έβγαλε 70 εκατ. δολάρια, τους δύο μήνες του πολέμου ανατροπής του εκλογικού αποτελέσματος
Επικερδής απεδείχθη η εκστρατεία νοθείας και ληστείας των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου του προέδρου Donald Trumρ για τον ίδιο και το κόμμα των Ρεπουμπλικάνων

Επικερδής απεδείχθη η εκστρατεία νοθείας και ληστείας των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου του προέδρου Donald Trump αφού κατάφερε να βάλει στα ταμεία των Ρεπουμπλικάνων 175 εκατομμύρια δολάρια κατά τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο και να αποκομίσει ο ίδιος 70 εκατ. προσωπικού κέρδους, μετά την πληρωμή 10 εκατ. δολαρίων σε αμοιβές δικηγόρων για όλη αυτή την υπόθεση της νοθείας...
Σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα Νew York Times αναφέρουν για πρώτη φορά πόσα χρήματα συγκέντρωσε ο αγώνας του Trump για ανατροπή του εκλογικού αποτελέσματος της 3ης Νοεμβρίου, με βάση τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Εκλογικής Επιτροπής από τις 4 Νοεμβρίου έως το τέλος του 2020.

Mελετημένα βήματα... αποδοτικό το διαδίκτυο

Από την επομένη των εκλογών που ο Trump ξεκίνησε τον αγώνα ανατροπής του αποτελέσματος κάθε μέρα ο βραχίονας που ανέλαβε την εκστρατεία αυτή έστελνε εκκλήσεις συγκέντρωσης χρημάτων ή κουπόνια στήριξης ή email σχεδόν καθημερινά προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η δικαστική διερεύνηση του εκλογικού αποτελέσματος και να αποδείξει την νοθεία που έγινε και έφερε στο Λευκό Οίκο τον Joe Biden.
Παράλληλα προκειμένου να συντονίσει την καμπάνια ο Trump συγκρότησε μια Επιτροπή Πολιτικής Δράσης (PAC).
Η προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων από τις 24 Νοεμβρίου έως το τέλος του έτους είχε τα εξής αποτελέσματα: Η επιτροπή PAC συγκέντρωσε 31 εκατομμύρια δολάρια.
Επιπλέον, 63 εκατομμύρια δολάρια συγκεντρώθηκαν σε δύο λογαριασμούς που μοιράζονται ο πρώην πρόεδρος (Τrump) και το κόμμα.
Ο Trump συγκέντρωσε 80 εκατομμύρια δολάρια στο διαδίκτυο, διοχετεύοντάς τα στην Εθνική Επιτροπή των Ρεπουμπλικάνων με τα οποία η επιτροπή «έκανε ταμείο», το τέλος του έτους.
Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων συγκεντρώθηκε από τα κουπόνια που επικοινώνησε το PAC, μέσω μικρών δωρεών και μέσω διαδικτύου και ξεπέρασε ακόμη και τα 75 εκατομμύρια δολάρια που συγκέντρωσαν οι Γερουσιαστές David Perdue και Kelly Loeffler, στον προεκλογικό τους αγώνα τους για το Κογκρέσο έναντι των δημοκρατικών Jon Ossoff και Raphael Warnock στις 6ης Ιανουαρίου, και απέτυχαν.
Σύμφωνα με την εφημερίδα το PAC του Trump που είναι ένας λογαριασμός της απολύτου διαχειρισής του (δικός του δηλαδή) δικαιούται το 75% του συνόλου των χρημάτων, που αγγίζει το ποσό των 70 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Τrump ξόδεψε περισσότερα στη διαφήμιση της νοθείας των εκλογών από την προώθηση των νομοσχεδίων

Η ομάδα του Trump ξόδεψε πέντε φορές περισσότερα στη διαφήμιση και στη συγκέντρωση χρημάτων κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου από όσα σε νομοσχέδια, υποδηλώνοντας ότι οι αξιώσεις «κλεμμένων εκλογών» του προέδρου ήταν μια συνομιλία για τη δημιουργία εσόδων για μια σοβαρή νομική δύναμη.
Οι αμοιβές στις νομικές εταιρίες κυμάνθηκαν μεταξύ 480.000 δολαρίων και 1,6 εκατ. δολαρίων ανεβάζοντας το σύνολο στα 10 εκατ.
Ωστόσο, μεταξύ των νομικών εταιριών λείπει το όνομα της εταιρίας του Rudy Giuliani προσωπικού δικηγόρου του Trump, η εταιρεία του έλαβε μόλις 63.423 δολάρια για τα έξοδα ταξιδιού στα μέσα Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τους The Times.
Ο Giuliani παραδέχτηκε ότι ένας συνεργάτης είχε ζητήσει από τους αξιωματούχους της εκστρατείας Trump να πληρώσουν τον πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης 20.000 δολάρια την ημέρα για τη βοήθειά του, αλλά ο Giuliani είπε επίσης πρόσφατα - που αντιστοιχεί στα οικονομικά έγγραφα - ότι δεν έχει πληρωθεί.
«Δεν έχω βγάλει ούτε δεκάρα», είπε η Giuliani κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής εμφάνισης την Κυριακή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης