Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν: Επενδύσεις σε υποδομές για την επιτάχυνση της παραγωγής εμβολίων στην ΕΕ

Κομισιόν: Επενδύσεις σε υποδομές για την επιτάχυνση της παραγωγής εμβολίων στην ΕΕ

Την αναγκαιότητα πραγματοποίησης επενδύσεων σε εργοστάσια για την παραγωγή εμβολίων τονίζουν στην κοινή επιστολή τους η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen και ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Antonio Costa

Σχετικά Άρθρα

Με στόχο την επιτάχυνση της παραγωγής εμβολίων η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει την αναβάθμιση των εργοστασίων των φαρμακοβιομηχανιών είτε την κατασκευή νέων, σύμφωνα με επιστολή την οποία επικαλείται δημοσίευμα του Reuters την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021.
Η κοινή επιστολή της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen και του πρωθυπουργού της Πορτογαλίας Antonio Costa, του οποίου η χώρα κατέχει την εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ, έρχεται σε μια συγκυρία κατά την οποία η Ευρώπη αντιμετωπίζει σημαντικές ελλείψεις σε δόσεις εμβολίων εξαιτίας των προβλημάτων στην παραγωγή των φαρμακοβιομηχανιών.

Επενδύσεις

Η Επιτροπή θα πρέπει να αναπτύξει όλα τα απαραίτητα μέσα για την κάλυψη των αναγκών της Ευρώπης, είτε μέσω πρόσθετων επενδύσεων για την αναβάθμιση ή την αλλαγή χρήσης υφιστάμενων εγκαταστάσεων ή την κατασκευή νέων», δήλωσαν Leyen και Costa στην επιστολή τους προς τους ηγέτες της ΕΕ.
Προστίθεται ότι ο πρόσφατα εγκριθείς προϋπολογισμός της ΕΕ, ο οποίος μαζί με ένα Ταμείο Ανάκαμψης ανέρχεται σε 1,8 τρισ. ευρώ θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί με τον αποδοτικότερο κατά το δυνατόν τρόπο.

Βιομηχανία

Η Επιτροπή, σύμφωνα με την επιστολή, πρέπει να συνδιαλλαγεί με τη βιομηχανία όχι μόνο για την αντιμετώπιση της μειωμένης προσφοράς εμβολίων αλλά και για άλλα προϊόντα, όπως τα διαγνωστικά τεστ και οι θεραπευτικές αγωγές.
Η Επιτροπή προτείνει επίσης να δημιουργηθεί ένα πρόγραμμα στο οποίο θα συμμετέχουν εταιρείες υψηλής τεχνολογίας και φαρμοκοβιομηχανίες για τον ταχύτερο εντοπισμό και αντιμετώπιση των μελλοντικών πανδημιών.

Κριτική

Η Von der Leyen την Τρίτη (2/2) ερωτήθηκε από ευρωβουλευτές σχετικά με τη στρατηγική της Επιτροπής όσον αφορά τα εμβόλια, ενώ ασκήθηκε κριτική για τις καθυστερήσεις τους εμβολιασμούς και την προσπάθεια ελέγχου των εξαγωγών,
Μέχρι στιγμής, οι χώρες της ΕΕ έχουν δώσει πρώτες δόσεις στο 3% περίπου του πληθυσμού, σε σύγκριση με το 9% για τις Ηνωμένες Πολιτείες και το 14% για τη Βρετανία, σύμφωνα με τον οργανισμό Our World in Data.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης